Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kamp ve Park Gibi Açık Alanlarda Sıcak Havaya Portatif Çözüm

Kamp ve Park Gibi Açık Alanlarda Sıcak Havaya Portatif Çözüm

Indiegogo üzerinden başlatılan kampanya ile yatırım alan Zero Breeze Mark Ⅱ portatif kliması sıcak yaz günlerinin serinleticisi olmaya aday.

Sıcak havaların çözümü klimalar. Ancak klimalı bir yere girdikten sonra dışarı çıkmak tekrar o sıcak havada terlemek oldukça can sıkıcı olabiliyor. San Fransisco merkezli Zero Breeze soğuk havayı yanınızda götürmenizi sağlayacak portatif bir klima ile sıcak havalara çözüm oluyor.

2014 yılında bir fikirle yola çıkan ekip ilk modelini 2016 yılında üretmişti. Girişimin ikinci taşınabilir kliması Zero Breeze Mark Ⅱ  Indiegogo üzerinden başlatılan kampanya ile yatırım aldı. Kısa sürede hedeflediği paraya ulaşan proje 600 bin dolara yakın bağış topladı. Önceki ürüne göre daha verimli ve daha hafif olan Zero Breeze Mark Ⅱ bataryasıyla da her ortamda serinlemeye imkan tanıyor.

Zero Breeze Mark Ⅱ 10 dakikada ortamın sıcaklığını 13 dereceye düşürebiliyor

Zero Breeze Mark Ⅱ portatif kliması ihtiyaç olunan her alanda soğuk hava sağlayacak bir tasarıma sahip. Sıcak havayı alan ünite içerde havayı soğuttuktan sonra soğuk havayı ortama veriyor. Klasik klimalarda bulunan kompresörü kutu içecek boyutuna düşüren Zero Breeze ekibi soğutma sistemini taşınabilir bir boyuta çekmiş oluyor. Patentli kompresör sıcak havayı 16.7 dereceye kadar düşürüp verebiliyor. Yaklaşık 10 dakika gibi bi sürede özellikle çadır gibi küçük kapalı ortamların havasını 13 dereceye düşürebiliyor.

40-50 dB arası ses seviyesi ve dört farklı mod

İlk ürüne göre iki kat soğutma gücü sağlayan klima yüzde 40 daha verimli bir şekilde yüksek soğutma sağlıyor. Çiftli boru sistemi havanın sirkülasyonunu uzatırken maksimum soğutma gücü sağlamış oluyor. 630 Wh enerji kapasitesi ile batarya beş saate kadar portatif klimanın dışarda kullanımı sağlıyor.  Batarya ayrıca ön kısmında 2 adet USB-A, bir adet USB-C ve 12V DC girişlerini bulunduruyor.

Yine patentli ses engelleyici teknoloji sayesinde normal bir konuşmadan daha az desibelde çalışan portatif klima uyku modu ve nem alma modu gibi dört farklı çalışma moduna sahip. Uyku modu kullanımı sağladığı ekstra sessizliğin yanında enerji tasarrufu sayesinde klimanın tüm gece kullanılmasına olanak sağlıyor. Aynı zamdan üzerindeki LED ışığı sayesinde kampçıların aydınlanma ihtiyacını karşılıyor.

Kampta, dağ evinde, karavanlarda, uzun yolculuk yapan tırlarda hatta açık havada kullanım sunan Mark Ⅱ üretime hazır ve fonlama bittikten sonra üretime geçilmesi bekleniyor. Ön siparişi açık olan taşınabilir klima şarj ünitesinden ayrı olarak da satılabiliyor. Zero Breeze Mark Ⅱ erken sipariş ücreti 549 dolar iken şarj ünitesinin fiyatı 299 dolar olarak belirlenmiş.

Görsel: Indiegogo