Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Boyuna Takılan Klima

Boyuna Takılan Klima

Torras Global, açık hava aktivitelerini seven ve her şartta serin kalmak isteyenler için boyuna takılabilen giyilebilir portatif kişisel bir klima geliştirdi.

Her geçen gün etkileriyle daha fazla yüzleştiğimiz küresel iklim değişikliği, aynı zamanda bu etkilerle baş edebilmek için insanları farklı çözümler geliştirmeye zorluyor. Termometreleri zorlayan sıcaklıklarıyla her yıl bir öncekini aratan yaz mevsiminin süblimleşmeye en yakın olduğumuz günlerinde açık havadayken hangimiz bir klimaya dönüşmeyi istemedik ki? Sony’nin portatif giyilebilir kliması ile gerçeğe dönen bu hayali geliştiren Shenzhen merkezli Torras Global, Bluetooth kulaklık gibi boyuna takılabilen portatif bir klima tasarladı.

Olağanüstü sıcak hava koşullarının yanı sıra yürüyüş, kamp veya tırmanma gibi hafif dış mekan aktivitelerinden hoşlanan herkes için kişisel bir serinleme çözümü sunan Coolify 2S adlı giyilebilir klima, hareket halindeyken rahatlıkla kullanılabiliyor. Tüm vücut tipleri ile uyumlu olan cihazın üç soğutma seviyesi bulunuyor.

Güçlü bir fana sahip olan Coolify 2S, Surround HyperVortex Soğutma ve gelişmiş rüzgar tüneli teknolojisi sayesinde 1 saniyenin altında bir sürede -1 °C’ye kadar soğuk hava akışı yaratarak kişiye ihtiyaç duyduğu serinliği verebiliyor. Açık havada 0.008 metrekarelik alanı kolayca soğutabiliyor. Yenilikçi yarı iletken soğutma teknolojisi, Freon gibi zararlı soğutucu akışkanlara olan ihtiyacı ortadan kaldırarak emisyonları da önemli ölçüde azaltıyor.

Görünümüyle tipik bir seyahat boyun yastığının ince versiyonunu andıran kişisel klima, gücünü 5000mAh pilinden alıyor. Portatif klima, tek bir kerelik şarj ile 11 saate kadar serin kalmanıza yardımcı olabiliyor. İç mekanlarda da başarılı bir performansa sahip olan Coolify 2S, akıllı telefon uygulaması aracılığıyla kontrol edilebiliyor. Uygulama üzerinden cihazın fan ayarlarını değiştirebilir veya soğutma plakalarının yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.

Tasarımda Deng Xiao Yong imzasını taşıyan cihaz, aynı zamanda Red Dot Ürün Tasarım Ödülü ile iF Tasarım Ödülü’nün de sahibi. Coolify 2S, Torras’ın web sitesi üzerinden satışa sunulmuş durumda. Cihazın tanıtım videosu ile 2022 yazında Coolify 2S ile gerçekleştirilen bir meydan okumanın yer aldığı videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Instagram, Youtube