Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Saat Gibi Takılan Çevre Dostu Klima

Saat Gibi Takılan Çevre Dostu Klima

Kişisel klima Silent Cicada, boyna takılan rakiplerine göre daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.

Kişisel klima; daha az enerji harcaması, açık havada da serinletmesi ve tamamen kişisel tercihlere göre ayarlanabilmesi sayesinde son yılların en çok ilgi gören çözümlerinden. Bağımsız geliştiricilerin yanı sıra teknoloji devi Sony bile giyilebilir bir klima piyasaya sürerek bu ilgiye yanıt verdi. Şimdiye kadar öne çıkan tüm bu giyilebilir klimaların ortak yönü, genellikle boyun ya da ense dolaylarına takılmaları idi. Silent Cicada ise klimanın konumunu boyundan bileğe taşıyarak sağlık açısından önemli bir fark yarattı. Tüm bunların yanı sıra yaratıcıları, onun çevre dostu bir klima olduğu iddiasında.

Enerji verimli sürdürülebilir klima Silent Cicada, zararlı kimyasallar içermiyor

Kickstarter’da fonlanan klima ilk 34 saat içinde hedeflediği desteği toplamış. Kampanya sayfasında şu açıklamalara yer verilmiş: “MIT’nin araştırması, bireylerin bilek sıcaklığını birkaç dakika içinde düşürerek, tüm vücutlarında kapsamlı bir soğutma etkisi algıladıklarını ortaya koymaktadır. Yerleşik sıcak çarpması terapi tekniklerinden ilham alarak, radyal ve brakiyal arterlere basit bir soğutma yastığı uygulamanın insanları ısıyla ilgili rahatsızlıktan güvenli ve etkili bir şekilde kurtarabileceğini keşfettik. En iyi yanı, bu soğutma yastığının minimum enerji tüketmesi ve gerekli gücü sağlamak için yalnızca tek bir lityum pil gerektirmesi.”

Bu sağlık bilgisinin ardından da rakiplerine göre farklarının altını çiziyorlar: “Hayati organların yakınına ve görüş alanı dışına yerleştirilen diğer kişisel soğutma cihazları, kullanıcıların acil durumları anında algılamasını geciktirir ve sağlıklarına ciddi zarar verme riski taşır. Omurga, boyun veya beyin gibi hayati organların yakınındaki soğutma alanları, yüksek tansiyon, baş ağrısı ve iskemik inme dahil diğer rahatsız edici semptomlara neden olabilir. Bileklik tipi giyilebilir cihazımız her zaman elinizin altındadır. Ve karmaşık kurulum veya giyilecek ağır ekipman olmadan, herhangi bir güçlük çekmeden serin konforun tadını çıkarabilirsiniz.”

Bu kişisel klima, yalnızca hafif ve rahat giyim özellikleriyle kalmıyor. Yukarıda da belirttiğim gibi, piyasadaki diğer seçeneklerden daha verimli ve önemli ölçüde daha sürdürülebilir. Etrafınızdaki hava yerine doğrudan vücudunuzda dolaşan kanı soğutarak çalışır, böylece enerji boşa gitmez ve diğer insanları rahatsız etmezsiniz. Eşsiz teknolojisi sayesinde soğutma sıvısı gibi zararlı maddelere ihtiyaç duymuyor ve uzun vadede çevreyi korumanıza destek oluyor.

Görsel: Kickstarter