Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
12’li İçecek Paketinde Aylık Müzik Dergisi

12’li İçecek Paketinde Aylık Müzik Dergisi

Bir dönem müzik sektörüne yön veren aylık basılı dergilere öykünen Budweiser, 12'li içecek paketlerini Bud Mag adıyla aylık müzik dergisine dönüştürdü.

AB InBev’in alt markalarından Budweiser, müzik sektörünü desteklediği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ana akım müzik kültürünün dışında kalan isimlerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla yakın zamanda Brezilya’da bardak altlıklarını vinil plaklara dönüştüren şirket, bu kez basılı medyaya yeniden hayat veriyor. Budweiser, Wieden+Kennedy Sao Paulo iş birliğiyle Kolombiya’da 12’li içecek paketlerini aylık bir müzik dergisine dönüştürdü. Rolling Stone en Español’un desteğiyle hazırlanan BudMag adlı aylık dergi, 12’li içecek paketlerinin içine basıldı.

“Müzik dergilerini ve kısa bir süre öncesine kadar yeni sanatçıları keşfetmek için ana mecra olmalarını her zaman sevdik. Her yerde basılan bu kadar çok bira paketi ile Budweiser, dünyanın en yüksek tirajlılarından birine sahip. Bunu göz önünde bulundurarak , ‘Neden yayıncılık sektörüne yardım eli uzatmıyoruz?’ diye düşündük ve BudMag böyle doğdu.” diyor W+K kreatif direktörleri Alexandre Giampaoli ve Humberto Cunha.

İlk sayısında Kolombiyalı 4 yeni müzisyen olan Nath, Kapo, Benú ve Sai’ye odaklanan aylık müzik dergisinde okurları sanatçıların sayfalarına yönlendiren Spotify kodları bulunuyor. Toplamda 100 bin adet basılan dergi, ülkedeki süpermarketlerle bazı teslimat noktalarında satışa sunuldu. “Sahne sizindir” sloganıyla tanıtılan Bud Mag, OOH, dijital ve sosyal medya reklamlarıyla da desteklenecek. Kampanyanın merkezinde Cesar Brandao tarafından yönetilen animasyonlu bir kısa film yer alıyor. Bud Mag kampanya filmi ile vinil bardak altlığı projesinin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Youtube