Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Fotoğraflara Gerçeküstü Dokunuşlar

Eski Fotoğraflara Gerçeküstü Dokunuşlar

Kensuke Koike, "Single Image Processing" serisinde eski fotoğraflara ve kartpostallara esprili ve gerçeküstü müdahaleler yapıyor.

Eski fotoğraflar üzerine çeşitli analog ya da dijital yöntemlerle müdahale edilerek çok yaratıcı işler yapılıyor. Francesca Colussi Cramer, eski fotoğraflar üzerine nakış ve kanaviçeyle, Melih Çebi ise akrilik kalemle müdahale ederek analog yöntemlerin en güzel örneklerini verdiler. Yine Nicolas Monterrat’ın tarihi fotoğrafları, eğlenceli sinemagraf GIF’lere dönüştürmesi de dikkat çekici dijital çalışmalar arasındaydı. İtalya’da yaşayan Japon sanatçı Kensuke Koike ise Single Image Processing serisinde, eski fotoğraflara müdahalede yaratıcılığın sonu olmadığını bir kez daha ispatlıyor.

Single Image Processing, tek bir kurala göre ilerliyor

Kensuke Koike, devam etmekte olan Single Image Processing serisinde eski fotoğrafların yanı sıra kartpostalları da kullanıyor. Esprili ve gerçeküstü yaklaşımı Koike’nin işlerini farklı kılıyor. Sanatçı, sadece bir makas kullanarak sıradan nostaljik görüntüleri Photoshop’lamışçasına yeniden düzenleyebiliyor.

Koike’nin çalışmalarında uyduğu tek bir kural var ve o da şu: “Hiçbir şey çıkarılmayacak ve hiçbir şey eklenmeyecek.” Koike her bir fotoğrafı, yeni bir çalışma ve yeni bir anlam inşa etmek için bir kaynak olarak görüyor. Bu yaklaşımındaki titizliği ve disiplini sayesinde, sıradan veya banal görünen fotoğraflarda bile beklenmeyen zenginlikler olduğunu ortaya koyabiliyor. Koyduğu kural sanatçının çok az ile ne kadarını başarabileceği konusunda kendini test etmesini sağlıyor.

View this post on Instagram

?

A post shared by Kensuke Koike 小池健輔 (@kensukekoike) on

Kensuke Koike’nin çalışmalarına internet sitesi üzerinden göz atabilir, Facebook sayfası, Twitter’ı ve Instagram’ı üzerinden sanatçıyı takip edebilirsiniz. Sanatçının bu seriye özel bir Instagram hesabı da bulunuyor.

View this post on Instagram

Mood??

A post shared by Kensuke Koike 小池健輔 (@kensukekoike) on

View this post on Instagram

??

A post shared by Kensuke Koike 小池健輔 (@kensukekoike) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.