Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Gerçek Objeleri Kopyalayıp Yapıştırmak

Artırılmış Gerçeklik Kullanarak Gerçek Objeleri Kopyalayıp Yapıştırmak

Cyril Diagne isimli tasarımcı ve geliştirici gerçek nesneleri kesip saniyeler içinde dijital ortama kopyalayabilen bir uygulama geliştrdi.

Artırılmış gerçeklik günlük hayattaki problemlerin çözümünde veya hayatı kolaylaştıracak pratik yöntemlerde kendine yer ediniyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde boş tişörtler renklendirilebiliyor. Vinil plak, pikabın üzerinde dönerken üzerinde heykelcikler yaratılabiliyor. Artopia gibi konum odaklı bir başka örnekte yaratıcılığı merkeze almak ve çizimleri Pokémon GO’da olduğu gibi gerçek dünyada keşfetmeye çıkmak da mümkün olabiliyor.

AR Cut & Paste gerçek nesneleri arka planından bağımsız dijital belgelere taşıyabiliyor

Fransız yazılımcı ve tasarımcı Cyril Diagne ise farklı bir yaklaşımla gerçek nesneleri telefon üzerinden Photoshop’a aktarabilen yazılım tanıttı. Twitter hesabından paylaşım yapan yazılımcı AR Cut & Paste isimli uygulamanın nasıl çalıştığını video ile açıkladı.

Tasarımcıların işini oldukça kolaylaştırabilecek bu uygulama gerçek dünyadaki herhangi bir nesnenin saniyeler içerisinde sanal ortama taşınmasına imkan sağlıyor. Makine öğrenme sayesinde görüntüde yer alan nesneyi algılıyor. Arından fotoğrafını çekip arka planını kesiyor. Telefona alınan görüntü yine makine öğrenme sayesinde photoshop’a aktarılabiliyor. Bu uygulama sayesinde nesnelerin fotoğrafını çekip kırpıp düzenlemesini yapıp belgeye yerleştirmek yerine hepsini kısa bir sürede halletmek mümkün oluyor. Dijital geliştirici Diagne’nin Twitter üzerinden anlattığı gibi artırılmış gerçeklik, gerçek dünyadan görselleri/nesneleri hızlı bir şekilde almak ve dijital belgelere yapıştırmak için mükemmel bir araç olabilir.

Cyril Diagne uygulamanın kodunu GitHub üzerinden erişime açtı

AR Cut & Paste isimli uygulama şu an bir araştırma prototipi. Şimdilik uygulama üzerinde bir nesnesin kopyalanması iki, dijital ortamda yapıştırılması yaklaşık dört saniye sürüyor. Ancak Cyril Diagne dışında bu ve benzeri yazılımlar üzerinde çalışan şirketler ve geliştiriciler bulunuyor. Geliştirici de uygulamanın kodunu GitHub üzerinden herkesin erişimine açtı. İlerleyen süreçte artırılmış gerçeklik kullanarak nesnelerin dijital ortama taşınması ile daha sık karşılaşabiliriz. Her hâlükârda AR Cut & Paste ve benzeri uygulamaların tasarımlarda veya endüstriyel alanda işleri hızlandıracağı söylenebilir.

Görsel: Twitter