Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıradan Eşyalar Oak ile Dijital Eğlence Aracına Dönüşüyor

Sıradan Eşyalar Oak ile Dijital Eğlence Aracına Dönüşüyor

Oak, iPhone'ları artırılmış gerçeklik teknolojisine kolayca ulaştıran, farklı kitlerle farklı yetiler sergileyen bir cihaz.

Oak, iPhone için tasarlanmış bir aksesuar. Ama öyle sıradan bir aksesuar değil; bu bambaşka bir şey… Masa başınızı size özel bir oyun alanına çevirebiliyor. Oak; çeşitli uygulamalar aracılığıyla gerçek objeleri telefonunuzun içine koymanızı sağlıyor, iPhone kamerası ile objenin etrafındaki alanı algılayıp onu sıradan bir eşya olmaktan çıkarıp sıra dışı bir gerçekliğe, artırılmış gerçekliğe taşıyor!

Oak, artırılmış gerçekliğe ilişkin yapabileceklerini göstermek için Rock Yıldızı Kiti (12 Müzikal Ped), Kart Kiti (5 adet artırılmış gerçeklik kartı), Kaşif Kiti (1 Uzay Aracı) ve Geliştirici Kiti (1 Geliştirici Kübü) olmak üzere 4 hazır kit ile geliyor. iPhone’u Oak’un üzerine koyup uygulamayı açıyor, istediğiniz kit ile keşfetmeye başlıyorsunuz.

Oyun oynamayı seviyorsanız, kart kitindeki kartlar ile oynanan oyunlarda kartlar vücut buluyor. Ya da müzisyensiniz diyelim… Küçük pedleri bir araya getirip kendi enstrümanınızı yaratabiliyor ve çalabiliyorsunuz. Keşfetmeyi seviyorsanız ya da çocuklarınıza dünyayı öğretmek istiyorsanız, minik pembe uzay aracına atlayıp gezegenler arasında dolaşabiliyor, uzayın derinliklerine dalabiliyorsunuz. Program geliştiricisiyseniz, düz objeler üzerinde dokunmayı algılatabiliyor, XCode ve Unity3D projelerine başlayabiliyor ve uygulamalarınızın içine gerçek objeler yerleştirebiliyorsunuz.

Bu eğlenceli cihazının arkasındaki vizyon basit: Olabildiğince çok kişiyi artırılmış gerçeklik ile buluşturmak. Pahalı ekipmanlar yerine basit, sağlam ve düşük maliyetli bir teknoloji sunan Oak, isteyen herkesin artırılmış gerçeklik teknolojisine erişebilmesini hedefliyor. Bu amaç için Kickstarter üzerinde başlatılan kampanya şimdiden hedefine ulaşmış bile. Fakat kampanya 100 bin dolar hedefine ulaşırsa Android sürümünün de yayınlanacağını not düşmekte fayda var.

https://www.kickstarter.com/projects/716502974/oak-turn-your-tabletop-into-an-augmented-reality-p/
Görsel: Kickstarter