Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hareketli Kent Motifleri

Hareketli Kent Motifleri

Nina Nayko, Tiflis'te fotoğrafladığı manzaraları ve eski yapıları hareketlendirerek ilgi çekici videolar üretiyor.

Nina Nayko, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te serbest fotoğrafçı ve içerik yaratıcısı olarak kariyerini sürdürüyor. Çektiği fotoğraflar da Tiflis’den. Kentte fotoğraflanabilir yerler bulmak için kendini zorlamayı seviyor. Her şey ona ilham verebiliyor ama asıl ilham kaynağı çevresindeki manzaralar.

Nayko Eylül ayında kendisiyle yapılan bir röportajda gelecekteki projelere dair sayısız hayali olduğunu belirtmiş. En önemli hedeflerden birinin ise videografi dünyasına girmek olduğunu söylemiş. Özellikle müzik videoları üzerinde çalışmaktan keyif aldığını vurgulayan sanatçı; daha iyi ekipmanlarla ve kendine özgü fotoğraf animasyonu tarzına bağlı kalarak yoluna devam ederken canlı aksiyonu da dahil etmeyi istediğini açıklamış.

Kentin griliğinde farklı kompozisyonlar yakalamak

Nayko’nun kendi çektiği fotoğrafları hareketlendirerek hazırladığı videolar gerçekten de büyük ilgi çekiyor. Özellikle Sovyet dönemi sonrası binaların fotoğraflarından oluşan hareketli motifler çok ilginç. Bu fotoğraflar kaykayların üzerine de uygulanmış ve orada da ortaya çok hoş bir iş çıkmış.

Video çalışmalarını paylaşırken Nayko, tüm görsellerin kendisine ait olduğunun, yapay zekâ ürünü bir görüntü kullanmadığının altını çiziyor. Bunu yapmak zorunda kalmasının da çok üzücü olduğunu belirtiyor.

Kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere müjde; Nina Nayko, YouTube kanalında bu çalışmaları nasıl ürettiğini anlattığı öğretici videolar paylaşıyor:

Nina Nayko’nun stilini sevdiyseniz aşağıdaki çalışmalar da epeyce ilginizi çekebilir.

Kent Trafiğinin Motifleri

Canlı Bir Organizma Gibi Hareket Eden Fütüristik Mimariler

Karmaşık Kent Motifleri

Görsel: Nina Nayko