Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karmaşık Kent Motifleri

Karmaşık Kent Motifleri

Dirk Koy, Basel'in drone'la havadan görüntülerini çekerek nefis kolajlarla dolu LUFTRAUM adlı bir kısa film hazırladı.

Drone’lar, film yapımına ve fotoğrafçılığa adeta yeni bir soluk getirdi. Drone kullanarak çekim yapan sanatçılar sayesinde Hong Kong’u, İzlanda’yı, Batı Amerika’yı ve Barselona’yı kuş bakışı olarak görme şansı yakalamıştık. İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan sanatçı Dirk Koy ise bu şehrin havadan görüntülerini çekerek nefis kolajlarla dolu LUFTRAUM adlı kısa filmi hazırladı.

LUFTRAUM şehrin altyapı unsurlarına odaklanıyor

Dirk Koy, LUFTRAUM için yaptığı çekimlerde yoğun kavşaklara ve binalara odaklanmış. Adeta altyapının dikkat çekmeyen motiflerini ortaya koymuş. Bu açıdan Páraic Mc Gloughlin’in Weval’ın “Someday” adlı parçası için hazırladığı müzik videosunu anımsattı bana. Konu bina ve yol olunca görüntüler de gri, siyah ve kahverengi tonlarında ilerliyor. Dirk Koy, drone çekimleriyle elde ettiği yol ve yapı görüntülerini arka plandan izole ederek sürekli değişen, spiral bir akış içinde ilerleyen karmaşık motifler oluşturmuş.

Dirk Koy 2016’da Bild und Bewegung adlı kendi stüdyosunu kuran sanatçı, deneysel filmlere ve hareketli grafiklere yoğunlaşmış. Son 5 yıldır Boris Blank ve Five Years Older gibi müzisyenler için müzik videosu hazırlıyor. Ayrıca 2011’den beri HGK Basel Görsel İletişim Enstitüsü’nde öğretim görevlisi olarak Time Based Media (Zaman Tabanlı Medya – hareketli görüntü) konusunda dersler veriyor.

Görsel: Vimeo