Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canavar Binalar

Canavar Binalar

Tristan Zhou, The Monster Building adlı fotoğraf serisinde Asya şehirlerindeki yapıların boyutlarını dijital ortamda büyüterek distopik manzaralar yaratıyor.

Kentlerin çirkin ve gri kabuklarının içinde sanatçılar için çok fazla ilham verici şey saklı. AUJIK’in canlı bir organizma gibi hareket eden fütüristik mimarileri Spatial Bodies: Hong Kong & Shenzhen yakın zamanda gördüğümüz en etkileyici örneklerdendi. İsviçre’nin Basel şehrinde yaşayan sanatçı Dirk Koy, bu şehrin binalarını ve yoğun kavşaklarını drone’la kaydetmiş, bunlardan da nefis kolajlarla dolu LUFTRAUM adlı bir kısa film hazırlamıştı. Yine Páraic Mc Gloughlin’in, Weval’ın “Someday” adlı parçası için hazırladığı müzik videosunda da hipnotize edici kent motiflerini izlemiştik. Şimdi ise Tristan Zhou’nun kelimenin tam anlamıyla baş döndürücü fotoğraflardan oluşan The Monster Building karşımızda.

Asya kentlerinden distopya manzaraları: The Monster Building

Tokyo’da doğan ve ardından Çin’in en büyük kenti Şanghay’da büyüyen ödüllü fotoğrafçı ve videographer Tristan Zhou ABD’de Seattle şehrinde çalışmalarını sürdürüyor. The Monster Building serisine 2019 yılının başlarında başlamış. Bu serideki fotoğrafları çoğunlukla geniş açılı bir objektifle çekiyor ve daha sonra sonsuzluk hissi yaratmak için manipüle ediyor. Her zaman distopya temasına ilgi duyan fotoğrafçı, böylece kendi distopik projesini başlatmış.

The Monster Building

Şanghay Görsel Sanatlar Enstitüsü’nde Fotoğraf bölümünden mezun olan Tristan Zhou ayrıca San Francisco Sanat Enstitüsü’nde Film Yapımı eğitimi almış. Şu anda freelance olarak çalışıyor.

Tristan Zhou’yu internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

The Monster Building The Monster Building

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.