Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düğün Fotoğrafçısı Robot

Düğün Fotoğrafçısı Robot

Service Robots'un sunduğu Eva adlı fotoğrafçı robot, kızılötesi sensörler ve yüz tanıma özelliği sayesinde etkinlik alanında dolaşıp konukların fotoğrafını çekebiliyor.

Teknoloji, insana duyulan gereksinimi ortadan kaldırdıkça, bazı meslekler de kaybolmaya yüz tutuyor. Skillbox, yeni kampanyasında bu konuyu ele almış, yaşanacak toplu işsizlikleri önlemek istediğini anlatmıştı. Haksız da sayılmaz. Kargo teslimatından, budist rahipliğe; yaşlı insanlara ve evcil hayvanlara göz kulak olmaktan bitki bakıcılığına kadar robotlar hiç ummadığımız alanları bile ele geçiriyor. İngiliz çift Gary ve Megan’ın 2 hafta önce gerçekleşen düğünlerinde ise Eva adlı robot fotoğraf çekti. Bu da “Fotoğrafçılık da mı tehlike altındaki bir meslek?” sorusunu akla getiriyor ister istemez.

Eva aslında nostaljik bir fotoğraf deneyimini geri getiriyor

Service Robots İngiltere’da faaliyet gösteriyor ve Eva’nın yanı sıra garson robot gibi başka hizmet robotları da sunuyor. Şirket Eva adlı robotu, fotoğrafçıların yerini alması için tasarlamamış. Bu açıdan endişe etmeye gerek yok. Zaten Gary ve Megan çifti de Eva’yı kiralamanın yanı sıra profesyonel bir fotoğrafçıyla da anlaşmış. Eva ise yavaş yavaş modası geçmekte olan fotoğraf kabinlerindekine benzer kareler sunduğu için kiralanmış. Service Robots, bu durumu şöyle açıklıyor: “Hem geleneksel bir fotoğrafçıyı işe alırsanız hem de Eva gibi fotoğraf çeken bir robotu kiralarsanız; net, ciddi ve profesyonel çekimlerin yanı sıra robotun yardımıyla çekilen daha samimi ve eğlenceli kareler de elde edersiniz.”.

Eva Şubat ayında hizmete sunulmuş. 1,52 m boyundaki robot, kızılötesi sensörleri sayesinde önceden haritalanmış bir alanda serbestçe dolaşabilecek şekilde tasarlanmış. Konukları yüz tanıma özelliğiyle seçebiliyor, dolayısıyla bir insanı çevresinin geri kalanından ayırt edebiliyor. Fotoğraf çektirmek isteyen konuklar, Eva’nın 23,8 inçlik dokunmatik ekranından fotoğraf tercihlerini yapabiliyor . Hatta yakındaki baskı istasyonunda fotoğraflarını bastırabiliyor ya da anında sosyal medyada paylaşabiliyorlar. Elbette robot sadece düğünler için değil, genel olarak etkinliklerde fotoğraf çekmek üzere tasarlanmış.

Ne dersiniz, düğününüzde ya da başka özel bir gününüzü kutlarken Eva’nın fotoğraf çekmesini ister miydiniz?

Görsel: Instagram