Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
SoftBank ve Honda Empati Kurabilen Otomobiller Geliştirecek

SoftBank ve Honda Empati Kurabilen Otomobiller Geliştirecek

SoftBank'ın kurucusu Masayoshi Son tarafından 21 Temmuz'da yapılan açıklamada sensör ve kamera yardımıyla sürücünün ruh halini analiz eden araçlar geliştirileceği duyuruldu.

Otomobil kullanırken onlarca fark ruh haline sahip olabiliyor insan. Fazla mesaiden çıkıp yorgun argın eve giderken otomobiliniz ruh halinizi anlayıp sizi neşelendirmeye çalışsa nasıl hissederdiniz? Veya otomobile biner binmez gününüzün nasıl geçtiğini sorsa? Tüm bunlar yüz tanıma, araç içi sensörler ve kameralarla mümkün olabilir.

SoftBank‘ın kurucusu Masayoshi Son’ın SoftBank World 2016 konferansında yaptığı açıklamada sürücünün ruh halini anlayıp onunla empati kurabilen araçlar geliştirmek için Honda ile işbirliği yaptığını açıkladı. Geçtiğimiz dönemde 34.1 milyar dolara satın aldığı çip üreticisi ARM’in yaratacağı etkiyle birlikte bu geliştirmeler mümkün hale geliyor.

Nesnelerin internetinin nimetleri eşliğinde ses tanıma, yüz algılama gibi teknolojileri buluşturacak olan SoftBank teknolojiyi kullanacak olan ilk markanın Honda olacağını söyledi. SoftBank, geleceğin robotlarının insanlığa yardımcı olan ve hayatlarını kolaylaştırması yönünde Pepper’dan sonra bu akıllı araçlarla da yoluna devam ediyor.

İnsan duygularını anlayabilen sosyal robot Pepper da SoftBank’ın yakın dönemde büyük yatırım ve geliştirme yaptığı robotları arasında.

Görsel: Danny Choo