Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
BMW, Paralimpik Atlet İçin Tekerlekli Sandalye Tasarladı

BMW, Paralimpik Atlet İçin Tekerlekli Sandalye Tasarladı

BMW, Rio 2016’nın ardından başlayacak Paralimpik Oyunlar’da yarışacak atlet için tekerlekli sandalye tasarladı.

6 yıldır Olimpiyat Oyunları’nda ve Paralimpik Oyunları’nda Team USA’in resmi sponsorları arasında bulunan BMW, KBS’le birlikte olimpiyatlara katılan tüm atletlerin yanında olduğu mesajının altını çizen, “Built for Gold” kampanyasını hazırladı.

Dramatik başlayan ancak, coşkulu ve güçlü bir söylemle son bulan reklam filminde 2008’de Beijing’de gerçekleşen Paralimpik Oyunlar’da 100 metre T-53 yarışında altın madalya kazanan, bu yıl ise 7-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek Paralimpik Oyunlar’da yarışacak atlet Josh George yer alıyor.

George, BMW’nin üstün performans için tasarladığı 3B baskı tekniğiyle yaratılan karbon fiber tekerlekli sandalyenin üzerinde bu yılki oyunlara büyük bir azimle hazırlanırken görülüyor. Kazanmak isteyen paralimpik atletlerin daha zorlu koşullarda daha büyük fedakarlıklar yaptığını gösteren reklam filminde, bedensel engelli sporcuların toplumsal baskılardan oluşan kabuklarını kırmaları gerektiğini ve bu yolda BMW’nin onlara her zaman destek olacağı belirtiliyor.

Aslında, toplumların paralimpik atletlere bakış açısı 2012 yılında İngiliz kanalı Channel 4’un “Meet the Superhumans” kampanyasına kadar pek de pozitif yönde değildi. P&G’nin 2014 Paralimpik Oyunları için hazırladığı “Tough Love” kampanyası da paralimpik atletler hakkında pozitif algı gelişmesine katkıda bulundu.

BMW, hem olimpiyatlara hem de paralimpik oyunlara katılan sporcuların yan yana yer aldığı Performance Team ekibini, tasarladığı altın madalya kazandırmaya odaklı 3B tekerlekli sandalye tasarımıyla bir adım öteye taşımak istediğinin sinyalini verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=6IlgxHJ8b3Q

Künye:

Marka: BMW Kuzey Amerika
Başlık: “Built for Gold”
Ajans: KBS
Üst Yaratıcı Yönetmen: Paul Renner
Yaratıcı Ekip Yönetmeni: Fred Sanicola
Yaratıcı Yönetmen: Nate Virnig
Kıdemli Metin Yazarı: Mike Merritt
Ajans Yapımcısı: Michelle Strank
Müşteri Süpervizörü: Keisha Townsend
Müşteri Temsilcisi: Kait Harris
Prodüksiyon Şirketi: Decon
Yönetmen: TJ O’Grady Peyton
Görüntü Yönetmeni: Eigil Bryld
Editör: Gary Knight / Cut+Run
Müzik: Travis + Maude
Ses Tasarım: Jay Nierenberg
Renklendirme: Tom Poole / Company 3

Görsel: YouTube