Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Engelli Bireyleri ve Paralimpik Sporcuları Temsil Eden Kit

Engelli Bireyleri ve Paralimpik Sporcuları Temsil Eden Kit

Kanada Paralimpik Komitesi tarafından sunulan Para Expansion Pack, engelli bireyleri temsil eden 11 özel minifigür ve Paralimpik sporcuları temsil eden 9 özel parça ile kapsayıcılığı vurguluyor.

2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları‘nın sona ermesinin ardından 16. Yaz Paralimpik Oyunları Japonya’nın başkenti Tokyo’da 24 Ağustos’ta başladı. 5 Eylül tarihine kadar sürecek oyunlarda 161 ülkeden 4.440’den fazla sporcu yer alıyor. Kanada Paralimpik Komitesi (CPC), kapsayıcılığı ve eşitliği destekleme konusundaki çabalarının bir ürünü olan Para Expansion Pack de 11 özel minifigürün yanı sıra protez eklemler, tekerlekli sandalyeler ve çeşitli parçalarla engelli insanların temsilini pop kültür dünyasına taşıyor.

3B baskı ile yazdırabilen figürler ve parçalar

BBDO Canada iş birliğinde hazırlanan Para Expansion Pack, LEGO minifigürlerine kolaylıkla takılabilecek parçalardan oluşuyor. Her parça, mevcut setleri sorunsuz bir şekilde tamamlamak için kullanılabiliyor.

Paralimpik sporu daha geniş bir kitleye tanıtmasının yanı sıra farklı meslekte çalışan figürler ve popüler bilim kurgu filmlerinden karakterlerle set çeşitlendiriliyor. Sadece sporculara değil, popüler kültürün ikonlarına da hak ettikleri değer veriliyor. Bu set sayesinde oyuncak üreticilerinin daha fazla insanı kapsayan parçaları oyun setlerine dahil etmesi ve temsiliyet gücünün perçinlenmesi amaçlanıyor.

Para Expansion Pack, tekerlekli sandalye basketbol yıldızı Patrick Anderson, para-yüzücü Katarina Roxon ve para buz hokeyi takımı kaptanı gibi paralimpik milli sporcuların yer aldığı We’re Here reklam kampanyasının bir uzantısı olarak sunuluyor.

Kanada Paralimpik Komitesi, insanların bu parçaları 3B baskı ile yazdırabilmesi için ürünlerin 3B model dosyalarını da internet sitesinden paylaşıyor.

Künye

Müşteri: Canadian Paralympic Committee
Ajans: BBDO Canada
CCO: Max Geraldo
Yaratıcı Yönetmen: Mike Schonberger, Simon Craig
Agency: BBDO Montreal
Kıdemli Metin Yazarı: Johan af Ström
Proje Yöneticisi: Charlotte Rivard
Prodüksiyon Şirketi: Flare BBDO Toronto
İdari Yapımcı: Dave Lembke
Yönetmen: Brett Morris
Prodüksiyon Tasarımı: Alex Sayapov
PR: Shannon Stephaniuk / Glossy

Görsel: Canadian Paralympic Committee, The Inspiration, YouTube