Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tokyo 2020 Olimpiyat Posterleri Tanıtıldı

Tokyo 2020 Olimpiyat Posterleri Tanıtıldı

Tokyo 2020 Olimpiyatları için sanatçılar tarafından tasarlanan 20 farklı poster, 7 Ocak'ta Tokyo Çağdaş Sanat Müzesi'nde düzenlenen bir sergiyle tanıtıldı.

24 Temmuz-9 Ağustos 2020 tarihleri arasında Japonya’nın başkentinde gerçekleşecek Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Daha önce logo tasarımına dair gelişmeleri sizlere aktarmıştık. Tokyo 2020’nin posterleri de artık hazır.

20. yüzyılın başlarından bu yana, etkinliği tanıtmak için Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komiteleri çatısı altında posterler yaratılıyor. Bu posterler her oyunun ayırt edici özelliğini vurgulayacak şekilde tasarlanıyor. Son yıllarda Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlar için tasarlanan posterler, uluslararası tanınmış sanatçılar ve tasarımcılar tarafından kültürel ve sanatsal miras bırakmak misyonuyla yaratılıyor. Geçmişteki (Atina 1896 – Rio 2016) Olimpiyat posterlerine buradan göz atabilirsiniz.

20 sanatçıdan 20 farklı poster

Kültür ve eğitim komitesi üyeleri, gazeteciler, editörler ve küratörlerden oluşan 9 kişilik bir seçici kurul (Sanatçı Seçim Komitesi Üyeleri) posterleri tasarlayabilecek en iyi 20 Japon sanatçıyı belirledikten sonra, bu isimleri posterleri hazırlamaya davet etti. Sonuçta da ortaya 20 farklı poster çıktı. Sanatçılar; fotoğrafçı, yönetmen, kaligraf, manga sanatçısı, ressam, grafik tasarımcı ve sanat yönetmeni olmak üzere farklı dallarda üretim yapan isimlerden oluşuyor.

2020 Tokyo Olimpiyat posterleri, Tokyo Çağdaş Sanat Müzesi giriş salonunda Tokyo 2020 Resmi Sanat Posterleri Sergisi adı altında 16 Şubat 2020’ye kadar sergilenecek. Posterlerin halkın huzuruna ilk çıkışı da 7 Ocak’ta başlayan bu sergi ile gerçekleşti. Sergi süresince posterlerin yaratıcılarının katılımı ile konuşma etkinlikleri de düzenlenecek.

Olimpiyat oyunları posterleri:

Paralimpik oyunların posterleri: 

Görsel: Tokyo 2020