Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayata Bakış Açısı Kazandıran Öğretmenlerin Önemi

Hayata Bakış Açısı Kazandıran Öğretmenlerin Önemi

Havas London öğretmenliğin ne kadar önemli ve değerli bir meslek olduğunu, bu işi gerçekleştiren kişilerin gün içerisinde çeşitli durumlarda öğrencilere nasıl yardım ettiğini "Tuesday" isimli reklam filmi ile gösteriyor.

İngiltere’de The Department for Education (DfE) öğretmenlerin işe alım sürecinde bir kampanya gerçekleştirmişti. 2018’de gerçekleştirilen Every Lesson Shapes a Life isimli kampanya öğretmenlerin öğrencilerin yaşamları üzerindeki olumlu etkilere odaklanıyordu. Öğrencilerin hayatlarını şekillendirmede kritik öneme sahip olan öğretmenlerin önemini vurgulamak ve taşıdıkları mesajın değerini göstermek amacı ile kampanyanın devamı niteliğinde “Tuesday” isimli bir reklam filmi hazırlandı.

Öğretmen olmak sorumlulukları birlikte getirir

Birçok işte olduğu gibi öğretmenlik de zorlukları ile birlikte gelir. Öğrenciler üzerinde olumlu bir etkiye sahip olmak ve onların başarısını görmek öğretmenleri mutlu eder. Ancak bunu başarmak için mesleği icra eden kişi enerjisinin, odağının, yaratıcılığının ve sabrının neredeyse tamamını öğrencilerine adaması gerekir. Gelecek nesilleri şekillendirecek bir mesleğe sahip olmak ise motive edici bir etkiye sahiptir.

Havas London tarafından hazırlanan reklam filminde mesajın önemini göstermek ve öğretmenlere hakkını vermek amacı ile Bedford Lisesi’nde öğretmen olan Addison Brown yer alıyor.

Addison Brown işine verdiği önemi öğrencilere gösterdiği enerjisi ve sevgisi ile yansıtıyor. Salı günü sabah 9’dan başlayarak Brown’ın farklı sınıflarda öğrenciler ile etkileşimi yansıtılıyor. Yaratıcılık, etkileşim ve eşsizliğin vurgulandığı reklam filmindeki bir diğer dikkate değer olan ise her öğrencinin birbirinden farklı hikayaler barındırması. Öğretmenlerin, çocukların her durumunda yanında olduğu ders içinde ve ders dışında sürekli öğrenciler ile iç içe olduğu gösteriliyor.

Yaratıcılık, sevgi ve inanç gelecek nesilleri yetiştirmenin temel bileşenleri

Yönetmen yardımcısı Chloe Saklow şu anda binlerce öğretmenin bir jenerasyonu şekillendirdiğini belirtiyor. Addison Brown gibi kendini mesleğine adamış, genç nesillere örnek olan ilham verici kişiyi göstererek daha çok kişinin bu eşsiz mesleğe katılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurguluyor.

Öğretmen Addison Brown ise kampanyada yer almaktan gurur duyduğunu ifade ederken filmin öğretme deneyimini gerçekçi olarak yansıttığını söylüyor. Reklamın gösterdiği gibi öğretmen olmak gün içerisinde çeşitli durumlarda yaratıcı olmayı gerektiriyor. Öğrencilerinin iyi ve kötü aşamalarında öğretmenlerin nasıl rehberlik edeceği anlatılıyor.

Hedef kitleye yönelik gerçekleştirilen kampanya İngiltere’de ulusal televizyon kanallarında The Great British Bake Off, Coronation Street ve Dancing on Ice gibi aile içerikli televizyon programlarının reklam aralarında gösterilecek.

Künye

Müşteri: The Department for Education
Ajas: Havas London
Genel Müdür: Jennifer Black
Yaratıcı Yönetmen: Lynsey Atkin
Metin Yazarı: Sam Turk
Sanat Yönetmeni: Paul Robbins
Hesap Yöneticisi: Claire Petzal
Müşteri Yöneticisi: Emily Allen
İdari Strateji Direktörü: Clare Hutchinson
Kıdemli Strateji Uzmanı: Emma Stafford
Prodüksiyon Şirketi: Pulse
Yönetmen: 32
Yapımcı: George Saunders
DoP: Ben Fordesman
Düzenleme: Ellie Johnson @ TenThree
Post Prodüksiyon: Electric Theatre Collective
Film Müziği Bestecisi: Zebedee Budworth
Ses Post Prodüksiyon: Factory

Görsel: YouTube