Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Yatırımcıların Gözü Türk Girişimlerinde: Getir’e Yurt Dışından 38 Milyon Dolar

Uluslararası Yatırımcıların Gözü Türk Girişimlerinde: Getir’e Yurt Dışından 38 Milyon Dolar

Getir, Silikon Vadisi'nin değerli yatırımcılarından Sir Michael Moritz'in önderliğindeki bir gruptan toplamda 38 milyon dolarlık yatırım aldı.

2015 yılında kurulan Getir, market alışverişi ve temel ihtiyaçlar gibi konularda eve teslimat yapmasıyla tüketici alışkanlıklarında değişiklik yaratmıştı. Akıllı telefon üzerinden birkaç tık ile sanki gezici bir marketi bulunduğunuz adrese çağırmanın kolaylığı aradan geçen 5 yıl ile daha iyi yorumlanabiliyor. Getir yıllar içinde kullanıcılarına farklı şekillerde ulaşmak ve bağ kurmak için de alternatif yöntemler denedi. 2015’te barınak hayvanlarına mama desteği yapması ve 2017’de BiTaksi ile birlikte tasarım yarışması düzenlemesi bu örneklerden bazıları. Bugün ise Getir, Silikon Vadisi’nin tanınan isimlerinden Sir Michael Moritz öncülüğünde bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolarlık yatırım aldı.

Getir, Seri A yatırım turunu Sir Michael Moritz‘in kişisel yatırım fonu Crankstart aracılığıyla 25 milyon dolar ve Brezilya ve Türkiye’deki bazı yatırımcıların da 13 milyon dolarlık ek fonuyla toplamda 38 milyon dolarlık yatırımla tamamladı. Sir Michael Moritz, yaptığı açıklamada Getir’i “Taze bir tarifle, beklenmedik malzemelerle hazırlanmış bir Türk lokumu” olarak niteledi. Getir’in Kurucusu Nazım Salur ise ilk teknoloji girişimleri BiTaksi’den elde ettikleri içgörü ve başarının Getir’i inşa ettiklerini belirterek ekliyor: “Getir ile dünyada bir ilki gerçekleştirdik, bir pazar oluşturduk. Aldığımız yatırımlar, Türkiye’den çıkan bir fikrin elde ettiği başarıları perçinlememize ve yeni pazarlara açılmamıza destek olacak.”

Getir 2020’de yurt dışına açılacak

Seri A turunun gerçekleşmesini sağlayan Londra merkezli Numis Securities‘in CEO’su Alex Ham ise Getir hakkındaki görüşlerini Financial Times‘da “Getir’e olan dış ilginin Türkiye pazarına biraz ışık tutacağını umut ediyorum. Türkiye’de 20 tane daha Getir olmadığını bilsem de süper yetenekli bazı girişimcilerin ve gerçekten ilginç işlerin olduğunu biliyorum.”

Seri A turunu 38 milyon dolarla tamamlayan Getir, Seri B turunda da 100 milyon dolarlık yeni bir fon oluşturmayı hedefliyor ve bunun için çalışmalara şimdiden başlamış durumda. Getir, bu yatırımı kullanarak yurt içindeki büyümesini hızlandırmak ve yurt dışına açılmak için kullanacak.

Aralık ayında 1,5 milyon teslimat gerçekleştiren Getir; İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli’de faaliyetlerini sürdürüyor. GetirYemek ve GetirBüyük gibi farklı ürünleri de bulunan girişim 2020 içinde yurt dışında hizmet vermeyi hedefliyor. İlk olarak Londra’da hizmet vermeyi planlayan şirket ardından São Paulo, Paris ve Mexico City gibi şehirleri hedefliyor.

Görsel: Getir