Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sporun Hayatındaki Rolü Onu Nasıl Tanımladığına Bağlıdır

Sporun Hayatındaki Rolü Onu Nasıl Tanımladığına Bağlıdır

Iris tarafından adidas için hazırlanan "Reimagine Sport" sporcu kadınlar için oluşturulan vücut algılarını yıkıyor ve adidas'ın yeni koleksiyonunu tanıtıyor.

Nike, geçen yıl Haziran ayında Londra’da Oxford Caddesi’nde yer alan mağazasını bir katında büyük beden ve engelli mankenler üzerinde sergilenen koleksiyonu ile dikkat çekmişti. Ürün yelpazesindeki genişliğe vurgu yapmak isteyen şirket, Nike Plus Size serisindeki ürünlerini tanıtmıştı. 2020 yılına hızlı giren adidas da geniş yelpazede ölçülere sahip koleksiyonunu sporcu bedeninin nasıl olması gerektiğini sorgulayarak tanıtıyor.

adidas koleksiyon tanıtımı ile birlikte sporun tanımını yeniden yapıyor

Reimagine Sport kampanyası ile adidas her kadının kendi spor tanımını ve hayatında oynadığı rolü araştırıyor. Marka, İlkbahar / Yaz 20 koleksiyonunu tanıtırken kadınlara sporun kendileri için ne anlam ifade ettiğini tanımlamasını talep ediyor. Çok yönlü koleksiyon sokak giyiminden performans ürünlerine kadar geniş bir yelpaze sunuyor. İkonik yaşam tarzı görünümünden yüksek performanslı taytlar ve eşofmanlara kadar her tüketicinin kendisini bulabileceği parçalar koleksiyonda yer alıyor.

Filmde; yoga uzmanı, sağlık girişimcisi ve yazarı Jessamyn Stanley’nin yanı sıra dünya şampiyonu kayakçı Mikaela Shiffrin, yoga ve meditasyon öğretmeni Mae Yoshikawa, madalya sahibi Paralimpik sporcu Denise Schindler, çok yönlü atlet Chinae Alexander, dansçı Nadya Okamoto, maraton koşucusu Jada Sezer yer alıyor.

Farklı beden ölçülerine sahip koleksiyon ön planda

Sporun bedenin ve zihnin yapabileceklerini ortaya çıkardığını gösteren kampanya kadınları görünür olmaya ve kendilerini iyi hissettikleri alanda aktif olmaya davet ediyor. Koleksiyonun lansmanında konuşan adidas kıdemli başkan yardımcısı Aimee Arana kampanya ile birlikte kadınların danstan, kayağa ve yogaya kadar sporun her alanında kendilerini farklı şekillerde yeniden tanımlayabileceklerini söyledi.

Kampanya şirketin daha kapsayıcı ölçülerdeki spor ve günlük giyim ürünlerini yaratma konusundaki kararlığını pekiştiriyor. Farklı bedenlerdeki Ultimate Bra sütyenleri ve 2XS – 4X ölçüleri arasında değişen Believe This 2.0 taytları reklam filminde yer alıyor.

Şirket Sporcu kadınlar için tanımlanan tipik stereotipleri yıkmak ve yeni koleksiyonunu tanıtmak amacı ile Reimagine Sport kampanyasını oluşturdu. Reimagine Sport tüm adidas sosyal kanallarında yayınlanacak. Koleksiyona buradan göz atabilirsiniz.

Künye

Müşteri: adidas
Ajans:Iris
Yaratıcı Yönetmen: Gabi Mostert
Yaratıcı Ekip: Sally Leach, Michelle Collins, Eve Anthony, Rosie Thomas
Grup Planlama Direktörü: Ben Milligan
Kıdemli Strateji Uzmanı: Rory Natkiel, Florence Evans
Hesap Yöneticisi: Ben Buchanan, Alice Sopwith
Müşteri Yöneticisi: Luci Kinnimonth
Ajans Yapımcısı: James Plaxton, Emily Hendrev, Christine Pagliarini, Annabel Singer
Fotoğraf: Jenna St Martin
Medya Ajansı: Mediacom
Prodüksiyon Şirketi: Kode
Yönetmen: Sarah Chatfield
Düzenleme: TenThree
Editör: Chris Roebuck
Post Prodüksiyon: Creative Outpost
Ses Post Prodüksiyon: Creative Outpost

Görsel: YouTube