Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Savage X Fenty Kapsül Koleksiyonunda Büyük Beden Erkekleri Unutmadı

Savage X Fenty Kapsül Koleksiyonunda Büyük Beden Erkekleri Unutmadı

Savage X Fenty'nin farklı beden ölçülerine sahip erkek mankenlerin yer aldığı son iç giyim koleksiyonu, kapsayıcı bir tutum sergiliyor.

İnsanların kendini olduğu gibi sevmesi, bedeniyle barışık olması ve bunu ifade etmesi markaları da etkiliyor. Reklamlarda farklı vücut tiplerini, doğallığı ve gerçek güzelliği kucaklayan işler ortaya koyuluyor. Mayo markası Chromat’ın kampanyası Pool Rules, Dondurma markası Halo Top tarafından yayınlanan Stop Shoulding Yourself reklam filmi, adidas için hazırlanan ve sporcu kadınlar için oluşturulan vücut algılarını yıkan Reimagine Sport gibi örnekler çoğaltılabilir.

Moda dünyası da bu kapsayıcılığa ilk zamanlar çekimser yaklaşsa da artık gerçek bedenlerin olduğu dünyayı kucaklıyor. Missguided’ın tamamen rötuşsuz bıraktığı görsellerle sunduğu #MakeYourMark işi, Nike’nin Londra’daki mağazasında sunduğu Nike Plus Size serisi, Oyuncu ve komedyen Melissa McCarthy’nin tüm bedenlerden oluşan koleksiyonu moda sektöründeki değişimin habercileriydi.

Savage x Fenty koleksiyonunda büyük eden erkek temsili

Beden olumlama (body positivity) hareketini destekleyen ve normatif cinsel kimliğe sahip olmayan kişileri kapsayan bir tutum sergileyen Rihanna, Savage X Fenty‘nin son iç giyim koleksiyonunda farklı beden ölçülerine sahip erkek modellere yer verdi. Rihanna’nın kurucusu olduğu iç çamaşır markasının geçtiğimiz Cuma günü Amazon Prime Video’da yayınlanan şovunda kapsül koleksiyonlar tanıtıldı.

Güzellik algısında kapsayıcılığı ve beden ölçülerinde çeşitliliği savunan Rihanna, markasının koleksiyonunda iç giyimdeki farklı beden ölçülerinden cinsiyetten bağımsız makyaj ürünlerine kadar çeşitliliği ön planda tutuyor. Savage x Fenty Vol 2 defilesi de bunu kanıtlıyor.

savage x fenty savage x fenty

Rihanna ve Savage x Fenty defilenin ardından olumlu yorumlar aldı

Defilenin ardından Twitter’da da markanın internet sitesindeki büyük beden erkek mankenleri konu alan paylaşımlar yapıldı. Rihanna’nın katılımı ve defilede farklı beden ölçülerindeki erkeklerin yer alması olumlu dönüşlere yol açtı. Twitter’da @amberellaaaa_ isimli kullanıcının büyük beden erkeklerin yer aldığı görsellerle yaptığı paylaşım 320 binin üzerinde beğeni aldı.

Bu tweet’i alıntılayıp yorum yapan kişiler de büyük beden erkek temsilin olmasından duydukları hoşnutluğu ifade etti. İnsanlar Savage x Fenty markasının ürünlerini kendi bedenlerine benzeyen erkek modeller üzerinde gördükleri için markaya karşı kendilerini daha yakın hissettiklerini ifade etti.

Görsel: Twitter, Savage X Fenty, Amazon