Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Melissa McCarthy’nin Tüm Bedendeki Kadınları Bir Araya Getiren Koleksiyonu

Melissa McCarthy’nin Tüm Bedendeki Kadınları Bir Araya Getiren Koleksiyonu

Melissa McCarthy’nin tüm bedenlerden oluşan koleksiyonu moda sektörünün aklını başına getirmeye hazırlanıyor.

Şu anda Amerika’daki kadınların %65’i bizdeki büyük beden kabul edilen kategori dışı bedenleri kullanıyorlar. Ancak; H&M, GAP gibi büyük moda zincirleri büyük beden giysileri ya web sitelerinden ya da sadece outlet mağazalarından satıyorlar. Büyük bedenler konusunda uzmanlaşmış Lane Bryant ve Torrid gibi markalar güzel seçenekler sunsalar da, bu mağazalardan alışveriş etmek kadınlar üzerinde baskı yaratıyor.

Oyuncu ve komedyen Melissa McCarthy, kendisine ait Seven7 markasıyla yeni bir standart oluşturarak tüm bedenleri aynı askıda satmayı planlıyor. Şu anda büyük beden kabul edilen kıyafetlerin alıcısı kadınların aylık ortalama kıyafet harcamalarının diğer kadınlardan yüksek olması bu birleştirici hamlenin ticari başarı şansını da artırıyor. McCarthy, yarattığı seri için pek çok büyük mağaza ile de anlaşmış.

Seven7 koleksiyonu, Amerikan ölçülerine göre 4 ile 28 beden (34 bedenden büyük bedene kadar) arasındaki tüm bedenleri kapsıyor ve her parçanın fiyatı 150 dolar ve altında.

Kariyerine bir dans grubunun kostümlerini yaparak başlayan sanatçı bunun, “ünlü birinin giysi koleksiyonu” olmaktan çok, çocukluk hayalini gerçekleştirmek olduğunu söylüyor. McCarthy, belli bir bedenin üzerinde olmanın moda ve giyinme sevgisini azaltmadığının da altını çizmiş.

McCarthy, kadınlar için rahat giysiler ve aksesuarlar üretmenin yanında, moda endüstrisindeki bariyerleri de yıkmayı hedefliyor. Büyük beden mağazalarının ve departmanların diğer bedendeki giysilerle bir arada bulunması küçük bir adım gibi görünse de, büyük kadın mağazalarının konuya bakışını ve uygulayışını değiştirebilir.

Görsel; Gerardo Mora/Getty Images (HSN için), Ben Watts