Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kendine Yüklenmekten Vazgeç İstediğin Gibi Yaşa

Kendine Yüklenmekten Vazgeç İstediğin Gibi Yaşa

Dondurma markası Halo Top büyük beden bir modelin yer aldığı reklam filmi ile idealleştirilmiş vücut şekillerine meydan okuyor.

Kilo vermeli misin? Öğünlerde daha fazla salata yemek veya tatlıyı atlamak mı gerekir? Daha fazla spor yaparak fit bir vücuda mı sahip olmalısın? Kendinizi frenlemeye bir son verin mesajını iletmek isteyen Halo Top, müşterilerinin kendilerine bedenleri konusunda bir baskı yapmamaları gerektiğini hatırlatıyor. Deloitte Digital’in sahip olduğu Heat NY tarafından yaratılan Stop Shoulding Yourself reklam filminde atletik vücuda sahip idealleştirilmiş bir model yerine Kolombiyalı büyük beden modeli Maria Jimenez Pacifico tercih ediliyor.

Baskılardan kurtul kendini durdurmaya son ver

Halo Top, klasik dondurma tadına sahipken daha az kalorili, daha az şekerli ve daha yüksek proteinli dondurma seçenekleri ile dondurmada farklı bir kategori yaratıyor. Daha fazla dondurma yemek isteyenlerin kâbusu olan kalori miktarını düşük seviyelere çeken dondurmaları ile alternatif bir seçenek sunuyor.

Halo Top üst düzey marka müdürü Shilpa Gadhok erkeklerin ve kadınların beden ölçüleri ve yemek tercihleri nedeniyle çeşitli baskılarla ve zorluklarla mücadele ettiğini söylüyor. Çekimleri mayıs ayının ortasında gerçekleştirilen reklam filminde COVID-19 etkilerine rastlamak şaşırtmıyor. Evinde dans ederken bir yandan da dondurmasını yiyen kadın bir nevi karantina günlerini anımsatıyor. Dondurma markası, hayattan zevk almak için sınırlandırılmış kuralların içinde bulunmak gerekmediği mesajını veriyor.

Halo Top kampanyasındaki fikre karşı çıkanlar da var

Halo Top her ne kadar büyük beden ölçülere sahip bir kadın modele reklamında yer vermiş olsa da reklam filminin YouTube yorumlarında ve sosyal medyada olumsuz yorumlarla da karşılaşıyor. En çok beğeni alan yorumlardan birinde kullanıcı kendisinin de kilolu olduğunu ve kilolu olmanın havalı bir şey olmadığını söylüyor. İnsanları bu konuda teşvik etmenin yanlış olduğunu ifade ediyor.

Nike’nin büyük beden mankenler yerleştirdiği Londra’daki mağazası için de Halo Top kampanyasında olduğu gibi her iki taraftan farklı görüşler gelmişti. The Telegraph köşe yazarı Tanya Gold, obez cansız mankenlerin kadınlara tehlikeli bir yalanı sattığını söylerken aşırı kilolu olmakla sağlıklı bedeni karıştırmamak gerektiğini vurgulamıştı. Nike de cevap olarak amaçlarının sporda çeşitliliği ve kapsayıcılığı kutlamak olduğunu söylemişti.

Dijital platformların yanı sıra televizyonlarda gösterilecek kampanya hedef kitlesine 22 ile 44 yaş arası erkek ve kadınları alıyor. Maria Jimenez Pacifico’nun kampanyada yer alması, markanın konuyu sağlıklı yaşam ve beden üzerinden irdelemesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Künye

Müşteri: Halo Top
Ajans: Heat NY

Görsel: YouTube