Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Murallara Karışan Plastik Atıklar

Murallara Karışan Plastik Atıklar

Dados Punto Cero, plastik atıkları konu alan murallarıyla kent sakinlerinin farkındalığını yükseltmeyi hedefliyor.

Plastik atıklar, acil çözüm gerektiren en önemli çevre sorunlarından biri haline geldi. Sorunun boyutları hakkında o derece büyük ki, Pasifik Okyanusu’nun kuzeyinde neredeyse Fransa kadar bir çöp dağı oluştu. Hatta kar amacı gütmeyen çevre kuruluşu The Plastic Oceans Foundation bu konuya dikkat çekmek için bu çöp dağını Trash Isles (Çöp Adaları) adlı bir ülke olarak dünyaya tanıtmak istemişti. Denizlerdeki ve okyanuslardaki kirliliğin yanı sıra ne yazık ki içtiğimiz su bile mikroplastik parçacıklarla kirlenmiş durumda. Bilim insanları ve tasarımcılar plastik tüketimini azaltacak ve plastiğin yerine geçecek çözümler üzerinde çalışmaya devam ederken; sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve iletişim uzmanları da farkındalığı yükseltmek için çabalıyor. Bu konuya odaklanan isimlerden biri de sokak sanatçısı Dados Punto Cero.

Dados Punto Cero

Kent halkına atıkları unutturmayan eserler

İspanyol sanatçı, duvarın içinden  çıkıyormuş izlenimi veren 3 boyutlu ve gerçekçi bir yaklaşımla çalışıyor. Genellikle su canlılarını plastik atıklarla birlikte resimliyor. Bu atıklar kimi zaman Tetra Fish adlı çalışmada olduğu gibi canlının tüm gövdesini oluşturuyor kimi zaman da canlının ölümüne sebep olabilecek bir tuzak gibi tasvir ediliyor.

Dados Punto Cero, murallarının çoğunda geri dönüşümü teşvik etmek ve atıkları azaltmak gibi çevresel kaygıları ele alıyor. Sanatçı bir paylaşımında “Geri dönüştürmediğimiz şeyleri yiyoruz ve her şey % 100 geri dönüştürülebilir değil. Bu durumda yeniden kullanmalı, yeniden icat etmeliyiz.” diyor.

Dados Punto Cero’yu Instagram’ı ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

Dados Punto Cero Dados Punto Cero

Görsel: Instagram