Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Basılı Metne Dokunarak Seçilen Alanları İnternette Aratan Cihaz

Basılı Metne Dokunarak Seçilen Alanları İnternette Aratan Cihaz

Googstick, basılı metinleri okurken internette yapılan araştırma sürecini kolaylaştırıyor.

Metinlerdeki bazı bölümleri başka kaynaklardan araştırmak ya da sözlüğe bakmak bir ihtiyaç. Elektronik metinleri okurken bunu yapmak kolay ancak basılı metinler söz konusu olduğunda terimleri akıllı cihazlarda aratmak zorunda kalıyoruz. Bu durumun en kötü yanlarından biri zaman kaybettirmesi diğeri de bir kez akıllı telefonu ya da tableti elimize aldığımızda dikkatimizin dağılabilmesi. Googstick bu anlamda okuma ve araştırma pratiğini iyileştirecek bir aparat olarak dikkat çekiyor.

Googstick

Googstick ile basılı ortamda, elektronik ortamdakine benzer araştırma deneyimi

Kickstarter’da yalnızca 24 saat içinde hedeflediği desteği toplayan Googstick, bu başarısıyla ne kadar ihtiyaç duyulan bir çözüm olduğunu kanıtlamış. Cihaz, elektronik metin okumanın pratikliğini baskı metinlere taşımayı vadediyor. Kullanıcının Googstick’i açarak, masada okuma materyalinin hemen üzerine yerleştirmesi yeterli. Alt kısımdaki bir vantuz, cihazın devrilmesini önlüyor. Bluetooth ile kablosuz olarak akıllı cihazlara bağlanabilen Googstick, hem iOS hem de Android cihazlarda geçerli olan özel bir uygulamayla çalışıyor. Kullanıcı okuma yaparken işaret parmağını araştırmak istediği terimin üzerine getirdiğinde, Googstick’in kamerası bu terimi görüyor ve uygulama üzerinde terime dair Google ve Wikipedia sonuçlarını gösteriyor.
Googstick

Kullanıcı bir cümlenin tamamı (veya bir kısmı) üzerinde parmağını kaydırarak seçim yapabiliyor. Eğer kullanıcı bir paragrafın tamamını seçip bilgisayarına kopyalamak isterse, o paragrafın başına bir işaret parmağını ve sonuna da diğer işaret parmağını yerleştirmesi yeterli.

Googstick

Googstick A4 boyutunda iki sayfalık bir alanı görüntüleyebiliyor. 3.200 mAh lityum pili, tek şarjla beş saate kadar dayanıyor. Şu anda 12 farklı dilde işlev gören cihaz güncellenmeye devam ediyor. Hatta yakın zamanda 3 yeni dilin daha ekleneceği belirtilmiş.

Görsel: Kickstarter