Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
CVS Health Rötuşlu Fotoğrafa Hayır Diyor

CVS Health Rötuşlu Fotoğrafa Hayır Diyor

ABD'nin en büyük eczane zincirlerinden olan CVS Health, mağaza içerisinde ve ürünlerinin reklamında kullanılan fotoğraflarda manipülasyon kullanımını yasaklayacağını açıkladı.

Dayatılan güzellik anlayışları artık ufak ufak hayatımızdan çıkıyor gibi. İnsanın yıllardır sokulmaya çalıştığı kalıp geçtiğimiz yıldan beri azaltılıyor. Herkesin aynı beden olmaması gerektiği söyleniyor artık bizlere ya da doğal halimizin her şeyden güzel olduğu. Fransa’da yürürlüğe giren yasayla birlikte moda dergilerinin oynanmış görselleri bir uyarıyla okuyucularına bildirmesi zorunluluğu getirildi. Getty Images rötuşlu görselleri artık kabul etmiyor. Şimdi de CVS Health, mağaza içerisinde ve ürünlerinin reklamında kullanılan fotoğraflarda manipülasyon kullanımını yasaklayacağını açıkladı.

CVS Health manipülasyonlu fotoğrafların zararlı doğasıyla ilgili farkındalığın arttığını kabul etti. Bu fotoğrafların insanları yanlış yönlendirdiğini ve bunu artık izin vermeyeceklerini açıkladılar.

Sağlık Sorunlarına Özendiren Bir Dünya İstemiyoruz!

ABD’nin en büyük eczane zincirlerinden olan CVS Health, 2020 yılına kadar manipülasyonlu fotoğraf kullanacak olan diğer makyaj ve güzellik markalarının görsellerine de bir uyarı etiketi yerleştirecek. Böylece eğer o fotoğrafta bir rötuş varsa tüketici bunu biliyor olacak. ABD’de 9.600 mağazası olan CVS Health, ABD’nin en fazla güzellik ürünü satılan makyaj pazarlamalarından biri.

New York’taki Ulusal Perakende Federasyonu kongresinde resmi açıklama yapan CVS Health Başkanı Helena Foulkes, kararın alınmasında gerçekçi olmayan vücut görüntülerinin özellikle beslenme bozukluğu gibi sağlık sorunları için önemli itici bir unsur olduğunu söyledi. Ayrıca zincir müşterilerinin yaklaşık % 80’inini kadınlar oluşturuyor. Bunun kadınlar için yanlış bir imaj olduğunu da söyleyen Helena Faulkes “Bu kadınlar gibi olmak için kendimizi tutmaya çalışmak imkansız çünkü bu kadınlar bile bu fotoğraflarda göründükleri gibi görünmüyorlar” dedi.

2020 sonrası görsel dünyası gerçekten bizler için çok şeffaf ve değişik olacak. Şimdiye kadar rötuşlanarak gördüğümüz birçok beden artık gerçek haliyle karşımızda olacak. Bu acaba gerçekten de bizleri olumlu mu etkileyecek yoksa daha farklı bir olumsuzluğa çekecek mi? Yapılan uygulamanın her şekilde doğru bir hareket olduğu aşikar. Sonuçta kimsenin gerçek olmayan bir bedene hayranlık duyup özenmemesi gerekiyor. Ama gerçeklerin bu kadar şeffafsa gösterilmesi de henüz biz insanların alışkın olmadığı bir şey. Bakalım, hep birlikte hızla değişen dünyayı göreceğiz.

Görsel: CVS Health