Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İsimlerinin Anlamından Çok Farklı Hayatlar Yaşayan Savaş Mağdurları

İsimlerinin Anlamından Çok Farklı Hayatlar Yaşayan Savaş Mağdurları

Sivil toplum kuruluşu Emergency için hazırlanan "Every name has a meaning" kampanyası isimlerinin anlamlarının aksine trajik hayatlar yaşayan savaş mağdurlarını ele alıyor.

Aileler, çocuklarına hayatlarının nasıl ilerleyeceğini bilmeden bir umutla güzel isimler koyar. Anlamı olan, derinliği olan, hayatla bağını oluşturacak isimler. Bu insanlar belki de hiçbir alakaları olmayan bir olay yüzünden hayatlarını değiştirecek acı olaylara yaşayabilir isimlerinin aksine bambaşka hayatlar yaşamak durumunda kalabilir.

Ogilvy Milan, Emergency için hazırladığı kampanya ile 2020’nin en önemli konularından biri olacak savaş mağdurlarını ele alıyor. Ajans kurbanların isimlerini ve anlamlarını kişilerin kendisiyle birlikte paylaşıyor. İzleyicilere, mağdurların hayatlarının belki de geri kalanı boyunca vücutlarında taşımak zorunda kalacağı çatışma izlerini gösteriyor.

Emergency kampanyanın fotoğraflarını Legacy of War projesinden alıyor

İtalyan sivil toplum kuruluşu Emergency 1994 yılından bu yana savaş, mayın mağdurlarına ve yoksul insanlara ücretsiz tıbbi ve cerrahi yardım sağlıyor. STK, 2020’ye Every name has a meaning (Her ismin bir anlamı vardır) isimli kampanyası ile giriyor. Legacy of War kurucusu Giles Duley tarafından çekilen fotoğraflar savaş mağdurlarının durumunu trajik bir şekilde ortaya koyuyor. Beş yıllık bir proje olan Legacy of War Irak, Lübnan ve Angola gibi yerlerde savaşın ortasında kalan masum insanları fotoğraflarla belgeliyor. Kampanyada kullanılan fotoğraflar da bu projeden alınmış.

Her ismin bir anlamı vardır

Film, isminin anlamı açıklanarak gösterilen Mubassir isimli çocukla başlıyor. İleriyi gören, aydın anlamlarına gelen isme sahip çocuğun gözlüğü kırılmış ve gözü de belki bir daha görmeyecek şekilde yara almış. Ardından Salima geliyor. Güvende, sağlam anlamlarını taşıyan Arapça kökenli isme sahip kadın tıpkı Aturdokht isimli kız gibi yanık yüzü ile poz veriyor. Yanık yüzü ile poz veren kızın isminin anlamı ise hüzünlü bir ironi içeriyor. Pers kökenli Aturdokht adı ateşin kızı anlamına geliyor.

Koruyucu anlamını taşıyan Athem ismine sahip adamın yüzünde yaralar bulunurken Iqbal ismine sahip tek gözü sargıda olan çocuk adının anlamının aksine hiç de şanslı görünmüyor. Ogilvy Milan yaratıcı yönetmeni Lavinia Francia, Emergency sicil toplum kuruluşunu desteklemekten gurur duyduklarını ifade ediyor. Gün geçtikçe insanlar tarafından daha çok dikkat çeken küresel konuları aktarmak için yeni yollar ve yeni mesajlar aradıklarını söylüyor.

STK Emergency 2018 yılında gerçekleştirdiği Every person matters kampanyasında gerçek bir hikayeden uyarlanan film ile bir göçmenin hayatını anlatıyordu. Görmezden gelinen bir insanın başkalarının hayatını nasıl değiştirebileceğini çarpıcı bir şekilde aktarıyordu.

Künye

Müşteri: Emergency
Ajans: Ogilvy Milan
CCO: Giuseppe Mastromatteo
Yaratıcı Yönetmen: Lavinia Francia
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Andrea Sghedoni
Metin Yazarı: Lavinia Aurelio
Sanat Yönetmeni: Joao Caneschi
Yapımcı: Francesca D’agostino
Müzik: Mirko Sghedoni
Editör: Stuart Greenwald
Halka İlişkileri: Anna Esposito, Alessandra Ravelli

Görsel: YouTube