Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fark Edilmeyen Bir İnsan Bir Gün Hayatınızı Kurtarabilir

Fark Edilmeyen Bir İnsan Bir Gün Hayatınızı Kurtarabilir

Yardım kuruluşu Emergency, son reklamında görmezden gelinen insanlara dikkat çekerek her hayatın önem taşıdığını çarpıcı bir yolla anlatıyor.

İtalya merkezli bir yardım kuruluşu olan Emergency, savaş mağdurları ve yoksulluk konusunda dünya çapında çalışmalar yürütüyor. Kuruluş, son reklamında görmezden gelinen insanlara dikkat çekerek her bireyin önem taşıdığını çarpıcı bir yolla anlatıyor.

Ogilvy Italy tarafından hazırlanan ve gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde, Jalal ile tanışıyoruz. Jalal, Milona sokaklarında gül satarak geçimini sağlamaya çalışan bir göçmen. Yanına yaklaştığı kimsenin dikkatini çekmiyor, herkes onu bir anlamda başından savıyor. Nihayet, lüks bir restorana giriyor, orada da insanlar tarafından fark edilmeden masaların etrafında dolaşarak gül alacak birilerini arıyor. Ta ki masalardan birinde oturan orta yaşlı bir adam kalp krizi geçirerek sandalyesinden yere düşene kadar.

Bir İnsan Hayatınızı Değiştirebilir

Bu noktada Jalal, güllerini elinden fırlatıp yerde yatan adamın yanına geliyor. Gayet bilinçli bir şekilde ilk yardım teknikleri uyguluyor, suni solunum ve kalp masajı yapıyor. Herkes, özellikle de adama masada eşlik eden kadın panik içerisindeyken Jalal; sakinliğini koruyarak adamı hayata döndürmeyi başarıyor.  Böylece kimsenin görmediği, fark etmek bile istemediği bir insanın bir başkasının hayatı için ne kadar önemli olabileceği etkili bir dille anlatılmış oluyor.

Minnet dolu bakışlarla karşılaşan ve sonunda görülen Jalal, güllerini alarak restorandan çıkıyor. Film, Jalal’in sadece ülkesini terk etmediği; bir aileyi, bir mesleği, bir hikayeyi de geride bıraktığını söyleyen bir mesajla son bulurken herkesin hayatının önemli olduğunu da hatırlatıyor. Görmezden geldiğimiz tüm o insanların; göçmenlerin, evsizlerin veya sokakta bir şeyler satmak için yanımıza gelenlerin hepsinin bir hayat öyküsü olduğunu ve bu öykünün en az bizimkiler kadar değer taşıdığını anımsatıyor.

Künye:

Reklamveren: Emergency
Reklam Ajansı: Ogilvy Italy
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Paolo Iabichino, Giuseppe Mastromatteo
Müşteri Yaratıcı Yönetmeni: Lavinia Francia
Sanat Yönetmeni: Andrea Sghedoni
Yapımcı: Francesca D’Agostino
Yapım Şirketi: Mercurio
Yönetici Yapımcı: Francesco Pistorio
Yapımcı: Alessandro Cavriani
Yapım Asistanı: Lara Biazzi
Yönetmen: Gigi Piola
Görüntü Yönetmeni: Alessio Viola
Kurgu: Romina Bagatin
Post Prodüksiyon: Post Atomic
Telecine: Daniel Pallucca
Müzik: Luca Morelli
Ses Tasarım ve Miksaj: Andrea Costantini, Luca Morelli

Görsel: YouTube