Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ünlü Sanatçılar Kedi Olarak Yaka İğnelerinde

Ünlü Sanatçılar Kedi Olarak Yaka İğnelerinde

Nia Gould, sanat tarihinin ikonlaşmış isimlerini kedili yaka iğneleri olarak tasvir ediyor.

Yaka iğnesi; kültür ve sanatta ilgi duyduğumuz şeyleri, kimliğimizi ya da ruh halimizi dışarıya yansıtmayı sağlayan aksesuarlardan. Pin Museum’un ikonik sanat eserlerinden esinlenen yaka iğneleri ve Pins Collective’in, GIF oynatabilen dijital yaka iğneleri bunun en güzel örneklerindendi. Mikiji Nagai’nin giysilerdeki marka logolarını eğlenceli bir şekilde başka şeylere dönüştüren broşlarını da burada anmazsak olmaz. İngiliz tasarımcı Nia Gould ise ünlü ressamları kedi olarak tasvir ettiği Niaski marka yaka iğneleriyle kalplerimizi çaldı.

Sanata ve kedilere duyulan tutkuyla doğan yaka iğneleri

Nia Gould; Frida Kahlo, Pablo Picasso, Salvador Dali, Vincent van Gogh, Andy Warhol ve Jean-Michel Basquiat gibi hem çalışmalarıyla hem de karizmalarıyla birer ikon olan sanatçılara kedi olarak yeniden hayat vermiş. Bazı yaka iğneleri sanatçıların görünümlerinden izler taşırken bazıları ise sanatsal stili öne çıkararak hangi sanatçıya ait olduğunu belli ediyor. Örneğin Picasso kedi kübist bir yaklaşımla tasarlanmış. Frida kedi başındaki çiçeklerle, Dali kedi ince bıyığıyla ve Van Gogh kedi ise tek kulaklı olmasıyla ayırt edilebiliyor.

Yaratıcı tasarım yöneticisi olarak kariyerini sürdüren Nia Gould, iş dışındaki zamanlarını bu yaka iğnelerini tasarlayarak değerlendiriyor. Pek çok yaratıcı insan gibi Nia da kedileri çok seviyor. Yaka iğnelerini de Sampson, Salvador, Socket, Frida ve Pablo isimli kedilerinden ilham alarak tasarlamaya başlamış. İllüstrasyonlarını yaka iğnelerinin yanı sıra tebrik kartı, bez çanta, takvim, poster olarak da ürün haline getirmiş. Ayrıca kesidiyle yaşayan insanlar için kişiye özel tasarımlar da yapıyor.

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.