Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Miyop Bir Paparazzi ile Yanlışlıklar Komedisi

Miyop Bir Paparazzi ile Yanlışlıklar Komedisi

Specsavers, yeni kampanyasında miyop bir paparazzinin yarattığı durum komedisini kullanarak eğlenceli bir içerik serisine imza atıyor.

Specsavers; yaratıcı reklam çalışmalarıyla bilinen, İngiliz bir optik mağazalar zinciri. Yeni kampanyasında ise bizleri Jason Shutter isimli kurgusal bir paparazziyle tanıştırıyor. Shutter, Specsavers’a gitmediği için ileri düzeydeki miyopluğuyla boğuşuyor, bu nedenle de çeşitli maceralar yaşıyor.

Oyuncu Oliver Britten tarafından canlandırılan Jason Shutter, oldukça komik bir karakter. Kendisi bir paparazzi ama ileri derecede miyop. Bu yüzden fotoğrafını çekmeye çalıştığı ünlüleri karıştırıp duruyor, alakasız insanları ünlü birilerine zannederek ses getirecek magazin kareleri yakalamaya çalışıyor. Kampanya, sosyal platformlarda paylaşılan videolar ile Shutter’ın maceralarını yansıtıyor.

Mockumentary tarzında çekilen video serisinin ilkinde Shutter, bizlere neden bu mesleği anlatıyor. Çocukluğundan beri fotoğrafçı olmak istediğini söyleyen Shutter; bu tutkusunu fotoğraf makinesinin kendisi için bir fırça olduğunu ve onun sayesinde resimler yaptığını klişeye kaçabilecek söylemlerle paylaşıyor. Sözlerindeki abartı ve hareket veya mimiklerinde karikatürlük, işin mizahını artırıyor.

Açılış videosunu takip eden diğer videolarda ise Shutter’ı çeşitli “ünlüleri” kovalarken görüyoruz. Bir pop yıldızı sandığı kendi halinde bir kadını sokakta görüntülüyor. “Brad” (Pitt olduğunu tahmin ediyoruz) diye seslenerek parkta koşan genç bir adamı izliyor. Sarayı görüntülemek için çıktığı ağacın tepesinden kraliçeyi fotoğraflamayı deniyor. Gelin görün ki kraliçeyi fotoğraflamak bir yana, saray sandığı bina bile saray değil.

Kampanyanın en büyük başarısı oyuncunun başarıyla taşıdığı komedide yatıyor.  Miyop bir karakterin fotoğrafçı, hem de ünlü fotoğrafçısı olması kendi içinde zaten bir durum komedisi potansiyeli taşıyor. Ancak, Jason Shutter’ı canlandıran oyuncunun da sempatisi ve nafiliği ile bu komediyi güçlendirdiği tartışılmaz. Gerek söylenen sözler, gerek Shutter’ın girdiği ciddi havalar, gerekse de filmlere gizlenmiş ince detaylar ile bu tarzı sevenleri güldürecek bir kampanya.

Çok Ayaklı Bir Kampanya

Specsavers’ın kendi yaratıcı ekibi tarafından yaratılan kampanya, ilk olarak dijital ortamda yayınlandı. Bu hafta içinde televizyon kanalları ve açık havada da yayına girecek kampanya; #Shoulve etiketiyle Specsavers’ın uzun zamandır kullandığı “Should’ve gone to Specsavers” (Specsavers’a gitmeliydim) sloganına gönderme yapıyor. İnternet için üretilen dijital içerikten televizyona, açık havadan basına tüm ayaklarıyla kampanya; markanın “Should’ve” için yaptığı tüm mecralara yayılmış ilk çalışma.

Künye:

Reklamveren: Specsavers
Reklam Ajansı: Specsavers Creative
Müşteri: Chris Carter, Keith Gulliver, Tim Langlois, Michelle Redhead, Sarah Roman
Yapımcı: Sam Lock
Yaratıcı Yönetmen: Graham Daldry
Reklam Yazarı: Richard James
Sanat Yönetmeni: Naomi Bishop
Medya:  Manning Gottlieb OMD
Ses Tasarım: Simon Capes
Ses Post Prodüksiyon: Soho Square Studios

Görsel: YouTube