Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deklanşör Seslerinin Evrimi

Deklanşör Seslerinin Evrimi

The Evolution Of Camera Shutter Sounds, klasik fotoğraf makinelerinin deklanşör sesleri eşliğinde fotoğraf tutkunlarına nostaljik bir arşiv sunuyor.

Nostalji, insana zamanda yolculuk yaptıran karşı konulamaz bir haz veriyor. Teknolojiyle ilgili olanların tadı ise bir başka. Faks makinesi, kasetçalar, daktilo gibi nostaljik cihazların ve araçların seslerini içeren ses arşivi Conserve the Sound bu gerçeğin sonucu olarak doğmuştu. Şimdi ise The Evolution Of Camera Shutter Sounds adlı video aracılığıyla klasik fotoğraf makinelerinin sesli tarihine doğru kısa bir yolculuğa çıkalım.

Fotoğraf makinelerinin tarihine kısa bir yolculuk

Fotoğrafçı Ace Noguera tarafından yaratılan The Evolution Of Camera Shutter Sounds, hem görsel hem de işitsel olarak tatmin edici bir eski model fotoğraf makinesi arşivi sunuyor. Özellikle sesler izleyicide ASMR etkisi yapıyor.

Ace Noguera, deklanşörün ikonik sesi aracılığıyla izleyiciyi içine çeken ve duyularını ona odaklayan meditatif bir iş çıkarmış. Videoda 1949 tarihli Argus Argoflex 75’ten başlayan ve 90’ların ortalarında çıkan Olympus Trip XB3’e uzanan farklı makineler yer alıyor. Zeiss-Ikon Ikonta 35, Kodak Duaflex IV, Kodak Instamatic 100, Canon AE-1, Nikon EM, Minolta Weathermatic-A ve TIME dergisinin 1980’lerde abonelerine hediye ettiği – kendi adını taşıyan – fotoğraf makinesi de diğer yer verilen makineler arasında. 1949 öncesinden başlayıp günümüzün dijital makinelerine uzanan daha kapsamlı bir video da iyi olabilirdi aslında. Dilerim devamı gelir.

Görsel: YouTube