Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Altı Ekosistemini Domine Eden Yeni Tür

Su Altı Ekosistemini Domine Eden Yeni Tür

Morgan Freeman tarafından seslendirilen Life Below Water: The Arrival of a New Species belgeseli okyanuslarda büyük tehdit oluşturan plastik atıklara dikkat çekiyor.

Dünya Ekonomik Forumu (WEF), 2050 yılına kadar okyanuslarda balıklardan çok plastiklerin olacağını söylüyor. Sadece plastik poşetlerden ve şişelerden oluşan görece daha büyük plastiklerin yanı sıra mikroplastikleri de hesaba katıyor. Selfish adlı kısa animasyon filminde değinmiş olduğumuz gibi mikroplastikler içtiğimiz suya kadar karışmış durumda. Consumer Reports’tan alınan verilere göre ABD’de insanlar geçtiğimiz yıl 74 bin mikroplastik partikül yutttu.

COVID-19 küresel salgınıyla plastik atıkların durumu daha tehlikeli noktalara ulaşabilir. WEF, artan gıda teslimatları nedeniyle Tayland’da günlük plastik atığın 1500 tondan 6300 tona çıktığını bildirdi. Aynı şekilde Birleşik Krallık’ta yasa dışı atık imhası pandemi döneminde yüzde 300 arttı.

Plastikler okyanusları ele geçiriyor

Çok değil 20-30 yıl içerisinde gezegenimizin her köşesinde plastik adacıklar oluşabilir. Markaların veya kurumların sürdürülebilir ekosisteme destek veren, geri dönüşümü destekleyen işlerine ve plastik atığın yakın zamanda gezegenimizde ne gibi tahribatlar yaratacağını gösteren yaratıcı projelere yer verip plastik atık problemine sürekli olarak dikkat çekiyoruz.

YouTube, Google, Tribeca Enterprises, United Nations ve Goodby Silverstein & Partners bu yıkıcı davranışlara devam edersek yakında neler yaşayacağımızı hazırladıkları filmle gösteriyor. Google tarafından finansa edilen Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefini destekleyen belgesel su altı yaşamının ne kadar kıymetli ve hassas olduğunu hatırlatıyor. Life Below Water: The Arrival of a New Species belgeselini Morgan Freeman seslendiriyor. Yönetmenliğini ise Brian Schulz gerçekleştiriyor.

life below water life below water

Harekete geç!

Okyanus kirliliğinin soluduğumuz havadan yediğimiz yiyeceklere kadar etkisi bulunuyor. Bu sorun kötüleştikçe ekonomik ve sosyal krizler yaşanacak. Problemi görmezden gelmek yerine vakit kaybetmeden harekete geçmek gerekiyor. Hemen bugün harekete geçmek için sürdürülebilir yaşam tüyoları sunduğumuz haberimize bakabilirsiniz.

Künye

Film: Life Below Water: The Arrival of a New Species
Ajans: Goodby Silverstein & Partners
CCO: Margaret Johnson
Sanat Yönetmeni: Eleanor Rask
Metin Yazarı: Trevor Joplin
Tasarım Direktörü: Ryan Self
Prodüksiyon Şirketi: Spacestation
Yönetmen: Brian Schulz
DoP: Chris Bryan
İdari Yapımcı: Melanie Paul, Matthew Mills
Düzenleme: Elevel
Müzik: Elias Music
Ses: Lime Studios
VFX: Elevel, a52

Görsel: Vimeo, Goodby Silverstein & Partners