Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yıldız Değil Mikroplastik

Yıldız Değil Mikroplastik

WWF Yeni Zelanda, okyanuslardaki mikroplastik tehlikesinin boyutunu göstermek için galaksimizdeki yıldızları referans alıyor.

Plastik atıklar, dünya üzerinde bilinen en derin nokta Marina Çukuru’ndan en yüksek nokta Everest Dağı’na kadar her yere ulaşıyor. Plastiklerin çoğunluğu yalnızca bir kere kullanılıp atılsa da nesiller boyu gezegenimizde kalmaya devam ediyor. küçük parçalara bölünerek mikroplastik haline geliyor ve artık soluduğumuz havaya içtiğimiz suya karışıyor. WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) raporuna göre Akdeniz’deki atıkların %95’ini plastik maddeler oluşturuyor ve kilometrekarede 1,25 milyon mikro plastik parçası bulunuyor.

Toprağı ve suyu kirleten mikro plastikler besin zincirimize de giriyor. Araştırmalar, insanların haftada yaklaşık 5 gram mikroplastik yuttuğunu söylüyor. Bu bir kredi kartına eşdeğer ağırlıkta. Kaba bir hesapla yılda 250 gramın üstünde plastik vücudumuza giriyor.

WWF Yeni Zelanda

Okyanuslardaki mikroplastik galaksimizdeki yıldızlarla yarışıyor

Okyanuslardaki mikroplastik kirliliğinin boyutunu göstermek isteyen WWF Yeni Zelanda, Colenso BBDO tarafından hazırlanan bir dizi görsel ile tehlikenin boyutunu herkesin anlayabileceği şekilde sunuyor. Okyanuslardaki mikroplastik sayısı hakkında genel bir farkındalık oluşturmayı amaçlayan kampanya insanların tehlikenin boyunu görsel olarak daha rahat kavraması için su altında asılı kalan mikroplastikleri gezegenimizdeki yıldızlara benzetiyor.

Araştırmalara göre okyanus tabanında 14 milyon tondan fazla mikroplastik bulunuyor. Okyanuslarımızdaki mikroplastiklerin sayısı galaksimizde bulunan yıldızlar ile yarışıyor. Bu durum büyüleyici su altı fotoğrafçılığıyla görsel olarak da kanıtlanıyor. İlk bakışta galaksimizdeki yıldız sistemleri gibi görünen görseller aslında suda asılı duran mikroplastikleri gösteriyor.

WWF Yeni Zelanda, kampanyasıyla birlikte ülke çapında plastik kirliliğini durdurmak için hükümete çağrı yapıyor.

Künye

Ajans: Colenso BBDO
Müşteri: WWF-New Zealand
CEO: Livia Esterhazy
Pazarlama Direktörü: Ellen Voller
Stratejik Ortaklık Müdürü : Hannah Prior

Görsel: campaignbrief, WWF New Zealand