Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Sandalye Hayat Kurtarabilir

Bir Sandalye Hayat Kurtarabilir

Hamm Design, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde Heimlich Manevrası’nın sembolü olarak bir sandalye tasarladı.

Soluk borusuna kaçan gıda ya da yabancı cisimlerde, hızlı ve çabuk müdahale hayat kurtarıcı olabilir. Solunum yolunun tıkanması sonucu boğulmayı engellemek için kullanılan Heimlich Manevrası basit ama hayat kurtarıcı bir teknik. Hayati bir ilk yardım yöntemi olmasına rağmen pek bilinmeyen bu manevranın uygulanabilmesi için etrafta yardım edecek birinin bulunması gerekiyor. Bununla birlikte boğulma tehlikesi yaşayan kişi yalnız başına ise bir sandalyeden destek olarak kendi kendine de Heimlich Manevrası’nı uygulayabiliyor.

heimlich

Nefes aldıran sandalye

Her sandalyenin aslında hayat kurtarıcı bir özelliği olabileceğini vurgulamak isteyen Hamm Design, 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ne özel tasarladığı Heimlich Sandalyesi ile hem bu tekniğin önemine dikkat çekiyor hem de her sandalyenin Heimlich Manevrası için uygun olabileceğini hatırlatıyor.

Hamm Design, “Bir Sandalye Hayat Kurtarabilir” mottosuyla paylaşılan projede sandalyenin tasarımsal özellikleri yerine onu hayat kurtaran bir ilk yardım manevrasının sembolü olarak kullanıyor ve Heimlich Manevrası’na odaklanıyor. Bir sandalyenin ne kadar önemli olabileceğini ve hayat kurtarabileceğini göstermek istediklerini söyleyen tasarımcı Muhammet Taşlı, Heimlich Sandalyesi’ni hayat kurtaran bir manevranın simgesi olarak sunduklarını söylüyor.

Leo Burnett İstanbul imzası taşıyan projede lansman filmi manevranın nasıl yapıldığını anlatan bilgilendirici bir videoya yönlendiriyor. Ayrıca tüm sandalyeler için özel bilgilendirici kartlar hazırlanıyor. Kolilerin üzerindeki çizimlerde ise hayati manevranın detayları adım adım anlatılıyor.

Künye

Müşteri: Hamm Design
Müşteri Yetkilileri: Muhammet Taşlı, Aslı Yavuz, Selin Taşdelen
Ajans: Leo Burnett İstanbul
CCO: Ayşe Aydın
Genel Müdür: Birçim Öztaşkın
ECD: Mehmet Güney
Kreatif Direktör: Deniz Çavdar
Kreatif Ekip: Ercan Akkaya, Emre Gülver
Müşteri İlişkileri: Ayşegül Tavas
Prodüksiyon Ekibi: Arzu Köksal, Sevinç Öktem, Hikmet Helvacı
Yönetmen: Vural Uzundağ
Prodüksiyon Şirketi: SKOK Film
Danışman Doktor: Selçuk Karakaya

Görsel: Hamm Design