Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayat Kurtaran İlk Yardım Dansları TikTok’ta

Hayat Kurtaran İlk Yardım Dansları TikTok’ta

The French Red Cross, gençleri ilk yardım konusunda bilgilendirmek amacıyla #PLSChallenge kampanyasında TikTok’u kullanıyor.

Kalp masajı yapmayı bilmek hayat kurtarıyor olsa bile bu bilgi öğrendikten kısa süre sonra unutuluyor. Çeşitli uygulamalar, interaktif videolar veya yaratıcı işler bu bilginin daha akılda kalıcı olmasına yardımcı olabiliyor. British Heart Foundation’ın eski futbolcu ve aktör Vinnie Jones ile kalp masajı ilk yardım uygulamasının nasıl yapılacağını anlattığı videosu bu örnekler arasında. Dijital prodüksiyon şirketi Unit9’un Kalp Masajı Derneği için geliştirdiği Kalp masajı simülatörü Lifesaver uygulaması kalp masajı yapmayı ve hayat kurtarmayı yine yaratıcı bir şekilde aktarıyor.

Gençleri ilk yardım konusunda bilinçlendirmek için TikTok’ta danslı meydan okuma

Fransa 10 yıl içerisinde ülkedeki vatandaşların yüzde 80’inin ilk yardım konusunda eğitimli olmasını hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda gençlere daha fazla eğitim programı sunuluyor. Ancak buna rağmen yeteri kadar öğrenci bu eğitimleri almıyor. Fransız Öğrenci Sağlık Sigortası Sistemi’ne (SMEREP) göre öğrencilerin yüzde 40’ı bu eğitimleri hiç almadıklarını beyan ediyor. Bu sorunu çözmek ve farkındalık yaratmak isteyen The French Red Cross, Kewl tarafından hazırlanan #PLSChallenge kampanyasıyla gençlere hitap edecek bir yöntem seçiyor.

Akılda kalıcı hareketlerle dans eşliğinde hayat kurtarıcı bilgiler

The French Red Cross, gençleri kalp masajı konusunda bilgilendirmek için TikTok’u kullanıyor. Z jenerasyonunu hedef alan kampanyada farkındalık yaratmak için danslı bir meydan okuma gerçekleştiriliyor ve gençler ilk yardım önlemleri alması konusunda eğitiliyor. TikTok fenomenleri arasında yer alan 4 genç önce ilk yardım dersleri alıyor. Edindikleri bu bilgileri kullanan fenomenler kendilerine has dansları geliştiriyor. Kalp masajı, boğulma anında veya kanama durumunda yapılacaklar ve bilinci geçmiş bir kişiye uygulanması gereken pozisyonlar danslarla daha anlaşılır ve akılda kalıcı hale getiriliyor.

@croixrougefr

Comme @rose.thr, participe au #PLSChallenge et sensibilise tes amis au massage cardiaque (lien en bio pour se former pour de vrai !)

♬ Pure Gold – PX Hammer

@croixrougefr

Comme @lenna.vivas participe au #PSLChallenge et sensibilise tes amis aux bons gestes à adopter en cas d’étouffement (lien en bio pour se former)

♬ son original – croixrougefr

@croixrougefr

Comme@baptistecassagnolle participe au #PLSChallenge et sensibilise tes amis à la PLS (lien en bio pour se former pour de vrai !)

♬ son original – baptistecassagnolle

@croixrougefr

Comme @whatsupclaire participe au #PLSChallenge et sensibilise tes amis aux bons gestes à adopter en cas d’hémorragie (lien en bio pour se former).

♬ son original – croixrougefr

Künye

Müşteri: The French Red Cross
Ajans: Kewl Paris, Fransa

Görsel: TikTok, Twitter