Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Duvardan Zemine Akan Motifler

Duvardan Zemine Akan Motifler

Faig Ahmed yeni glitch halısı "Doubts" ile adeta duvardan zemine uzanan bir motif şelalesi yaratmış.

Halı desenlerine uyguladığı bozulma efektiyle tanınan Faig Ahmed, çalışmlarını yakından takip ettiğimiz bir sanatçı. Daha önce İsveç’te ve ABD’de sergilenen eserlerine yer vermiştik. Dünyanın en ilginç işler yapan 10 tekstil sanatçısından biri seçilen sanatçı, heykel alanında güzel sanatlar eğitimi almış. Halılarındaki 3 boyutlu yaklaşımda da bu eğitimin etkilerini görmek mümkün. Duvarda başlayıp zemine yayılan yeni eseri Doubts da bunun en belirgin örneklerinden biri.

Doubts, karantina nedeniyle gecikmeli olarak tamamlanabildi

Faig Ahmed Azerbaycan, Türkiye, İran, Hindistan ve Kafkas kültürüne ait geleneksel halıları dokurken onlara dijital bozulma efekti uyguluyor. Doubts da aynı yaklaşımla üretilmiş bir eser. Geleneksel motifler halının alt kısmında bozulmaya uğruyor ve akışkanlaşarak zeminde adeta bir su birikintisi halini alıyor. Bu birikintideki malzeme bir renk girdabı oluşturuyor.

Hâlâ doğduğu yer olan Azerbaycan’da yaşayan Faig Ahmed, Doubts’u dokumaya karantina nedeniyle eve kapandığı dönemden yaklaşık 1 ay önce başlamış. Karantina nedeniyle tekstil stüdyosunu birkaç kez kapatmak zorunda kalmış. Bu nedenle tezgahtaki sanat eserleri beklemede kalmış. Doubts da nedenle gecikmeli olarak izleyici karşısına çıkabilmiş.

View this post on Instagram

Doubts, by Faig Ahmed. • “We started the production of this work a month before the whole world plunged into doubts about the future due to the current situation caused by the pandemic. Because of the quarantine we had to close our textile studio several times and artwork on the loom was waiting for its time. A few days ago, after 7 months, "Doubts?" were cut off the loom. There are no more doubts in this carpet, destroying the geometric intelligible boundaries of the patterns – overflowing they geal on the floor – this is the limit of doubts.” • Images and text courtesy of the artist and his studio. • #faigahmed #azerbaijan #azerbaijanartist #handmade #handwoven #woolandsilkcarpet #textileart #artistscarpet #design #handknotted #carpetdesign #handmadecarpet #wallhanging #tapestry #textileart #katyakhan saparcontemporary #internationalartgallery #livingwithart #saparcontemporary #internationalartgallery #todaysart #artistinstudio #artcollections #todaysartreport

A post shared by Sapar Contemporary (@saparcontemporary) on

Faig Ahmed’in diğer çalışmalarını internet sitesi ve Artsy profili üzerinden inceleyebilirsiniz.

Görsel: Instagram