Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lewis Hamilton Extreme E Takımını Kurdu

Lewis Hamilton Extreme E Takımını Kurdu

Formula 1'in Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, elektrikli arazi yarış serisi Extreme E için X44 adını verdiği takımını kurdu.

Altı kez Formula 1 şampiyonluğu yaşayan Lewis Hamilton Extreme E takımı kuruyor. F1’de 2007’den bu yana 89 yarış kazanan ve alanında tüm zamanların en iyi sürücülerinden biri olan Hamilton böylelikle ilk kez başka bir motor sporu türüne giriş yapmış olacak.

İklim krizine ve çevre sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlayan yeni elektrikli arazi yarışları serisi Extreme E; Grönland, Nepal gibi çöllerden buzullara kadar dünyanın farklı noktalarında yarışlar düzenleyerek ekosistemin karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Takvimde; Senegal, Nepal, Grönland, Brezilya, Suudi Arabistan ülkeleri yer alıyor. Bu coğrafyada yer alan bölgelerde yapılacak yarışmalarda eriyen buzullar, çölleşme, yükselen deniz seviyesi, buzul erimesi dahil olmak üzere farklı ekolojik sorunlara vurgu yapılacak.

Lewis Hamilton, X44 takımıyla Extreme E’de

Lewis Hamilton önümüzdeki yıl Extreme E serisine giriş yapacak. Hamilton’ın X44 adlı ekibi 2021 başlayacak tamamen elektrikli arazi SUV şampiyonasında yarışacak. Takımın adı Lewis Hamilton’ın 2014’ten bu yana F1’de yarıştığı numara 44’ten geliyor.

Takımlar bir erkek bir kadın sürücü olmak üzere toplam yedi kişiden oluşuyor. Ekibini sürdürülebilirlik ve eşitlik gibi önemli değerler üzerine kurmayı hedefleyen Hamilton henüz X44 takımında yer alacak sürücüleri açıklamadı. Bununla birlikte takımın kurucusu olarak direksiyon başında olmayacağını bildirdi. Hamilton özel ve rekabetçi bir takım oluşturmak istiyor. Kendisi Extreme E serisinde farklı bir rol alarak motor sporlarından öğrendiklerini aktarmaya ve uygulamaya çalışacak.

Hedef iklim krizi konusunda farkındalık yaratmak

Lewis Hamilton yarış sevgisini gezegenin karşı karşıya olduğu sorunlarla ilgili farkındalık yaratmak için kullanacağını söylüyor. İklim uzmanlarıyla da yakın bir iş birliği kurarak yarışların çok ötesinde olumlu bir mesaj vereceklerini vurguluyor.

Extreme E ilk sezonunun 2021 yılı başlarında yapılması planlanıyor. Çevreye verilen zararı en aza indirmek için yarışlar seyircilere açık olmayacak. İzleyiciler yayınları televizyonlardan veya sosyal medyadan takip edebilecek. Şampiyonanın yarış araçları ve tüm malzemeleri de hidrojen yakıt hücresi teknolojisini kullanan gemiyle taşınacak.

Görsel: Twitter