Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Lewis Hamilton ve Takashi Murakami’den Kapsül Koleksiyon

Lewis Hamilton ve Takashi Murakami’den Kapsül Koleksiyon

+44 adlı markası ile moda dünyasına giriş yapan Lewis Hamilton, ilk koleksiyonu için çağdaş sanatçı Takashi Murakami ile iş birliği yaptı.

+44 adlı markasıyla moda dünyasına adım atan Mercedes’in tecrübeli yarış pilotu Lewis Hamilton, ilk iş birliğini çağdaş sanatın ikonik ismi Takashi Murakami ile gerçekleştirdi.

Anime ve manga dünyasından ilham alan Murakami, +44 için ‘Psychedelic Speed Demon’ adlı 6 parçadan oluşan bir kapsül koleksiyon hazırladı. Murakami, kısa ve uzun kollu tişörtlerden oluşan tasarımlarda kendi özgün stilini Lewis Hamilton’ın renkli sokak tarzıyla birleştirdi.

Moda dünyasındaki Drop trendine uygun olarak Hamilton’ın +44 markasının yeni parçaları da sınırlı sayıda üretildi. Olan biteni kaçırma korkusuna (Fear of Missing Out – FOMO) dayanan Drop kültüründe markalar tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımla sınırlı sayıdaki koleksiyonun satışının gerçekleşeceği yer ve zaman bildiriliyor. Gerisi markaya ait özel parçalara sahip olmak isteyenlerin ne kadar istekli ve hızlı olduklarına göre değişiyor.

Hamilton için 44 sayısı sıradan bir sayı değil. Sekiz yaşında ilk kez yarışmaya başladığında babasının arabasının plakası 44 olan yarış pilotu, 2014 yılında F1 yönetiminin pilotların kendi numaralarını seçmelerine izin vermesinden bu yana aracında 44 numarasını kullanıyor.

Yarış pilotlarına seçmeleri için ayrılan 0 ile 99 arasındaki numaralardan “1”  numara dünya şampiyonuna ayrılmış durumda. 7 kez dünya şampiyonu olarak F1 tarihinin efsane ismi Michael Schumacher’in rekoruna ortak olan Hamilton, uğurlu olduğunu düşündüğü 44 sayısını kullanmak için altı kez “1” numara olmayı reddetti.

Görseller: Twitter, Instagram