Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Akıllı Etiket Ne Zaman Güneş Kremi Sürmeniz Gerektiğini Hatırlatıyor

Bu Akıllı Etiket Ne Zaman Güneş Kremi Sürmeniz Gerektiğini Hatırlatıyor

SPOTMYUV kullanıcısına güneş kremini ne zaman yenilemesi gerektiğini renk değiştirerek hatırlatıyor.

Sıcak yaz günleri hızla yaklaşıyor. Sağlığın her şeyden daha çok önem kazandığı bugünlerde, cildimizi güneşin zararlı ışınların korumak adına da elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Yalnızca plajda değil, açık havada egzersiz yaptığımız ya da iş amacıyla dışarda zaman geçirmemiz gerektiğinde de kendimizi korumamız önemli. Geçtiğimiz yıllarda bu konuda farkındalık yaratan çok güzel kampanyalara yer vermiştik. Soltan’ın ebeveynleri UVA ışınlarının kalıcı zararlarına karşı uyaran yaratıcı posterleri, Nivea’nın çocuklara güneş kremi kullanmayı öğreten oyuncak bebekleri bunun en güzel örneklerindendi. SPOTMYUV isimli giyilebilir teknoloji ürünü ise zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korunmayı kolaylaştıracak yeni bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Dünyanın klinik olarak kanıtlanmış ilk UV tespit etiketi SPOTMYUV

Akıllı etiket SPOTMYUV, uzun süre güneşe maruz kaldığınız zamanlarda güneş koruyucunuzun etkisini yitirdiği anı tespit ediyor ve tekrar güneş kremi uygulamanız için anında bildirim yapıyor. Ürün, dünyanın ilk klinik olarak kanıtlanmış UV tespit etiketi olarak tanıtılıyor.

Etiketin çalışma prensibi oldukça basit. Güneş kremi uygulamadan önce cilde yapıştırılıyor, Böylece etiket güneş kreminin altında kalıyor. Güneş ışınları güneş koruyucudaki kimyasal bloke edicileri parçaladıkça, etiketin rengi yavaş yavaş mora dönüşüyor. Başka bir deyişle, krem katmanı yetersiz hale geldiğinde ise etiket tıpkı kullanıcının cildi gibi UV ışınlarına maruz kalarak kullanıcıyı bilgilendiriyor. Etiket tamamen mor renk aldığında gölgeye çekilme veya biraz daha güneş kremi sürmenin zamanı gelmiş oluyor.

 

Çıkartmalar, tıpkı insan cildinin yaptığı gibi SPF’ler ve UV seviyeleri arasındaki farkları anlamasına olanak tanıyan patentli bir SPF algılama katmanı ile donatılmış. Yeterli güneş kremi uygulandığında, çıkartmanın UV algılayıcı mürekkebi SPF seviyelerinin yeterli olduğunu algılayabiliyor ve tekrar şeffaf görünüm alıyor.

Her çıkartma 12 saate kadar dayanıyor ve internet üzerinden altılı paketler halinde 7,99 dolara satın alınabiliyor.

Görsel: SPOTMYUV