Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocuğunuzun Cildine Kalıcı Bir Dövme Yaptırır Mıydınız?

Çocuğunuzun Cildine Kalıcı Bir Dövme Yaptırır Mıydınız?

İngiliz güneş kremi markası Soltan, ebeveynleri UVA ışınlarının kalıcı zararlarına karşı uyarmak amacıyla güçlü bir basın kampanyası hazırladı.

Yaz gelirken güneşlenme temalı reklamlar da gündemimize düşmeye başladı. Bu alanda temel nokta: Morötesi (UVA) ışınlarının cildimize verdiği zararlar. Gerek cilt kanseri farkındalık çalışmaları, gerekse de güneş kremleri hep bundan bahsediyor. Artık hepimiz güneşe korunmasız olarak fazla maruz kalmanın tehlikelerinden haberdarız. Burası doğru ama bunu ne kadar ciddiye alıyoruz, korunmayı ne kadar önemsiyoruz? İngiltere’nin bir numaralı 5* UVA güneş kremi Boots Soltan; güneşin verebileceği zararların kalıcı olduğunu anlatmak için özellikle ebeveynlere seslenen güçlü bir basın kampanyası hazırladı.

Ogilvy UK tarafından yaratılan kampanyada UVA ışınların etkisinin bir dövme kadar kalıcı olduğu anlatılıyor. İlanlarda gördüğümüz çocukların üzerlerinde taşıdıkları kocaman dövmeler, verdikleri mesajı anında iletiyor. Nasıl ki bir çocuğun yüzünde veya göğsünde devasa bir dövme gördüğümüzde bunun kalıcı bir iz olduğunu anında anlıyor ve rahatsız oluyorsak; güneş de farklı bir etki bırakmıyor aslında. Özellikle çocuğun cildinde UVA ışınları, hayat boyu taşıyabileceği izlere neden olabiliyor.soltan_ogilvy uk_boots_sun damage for life_ingiltere_bigumigu_5 soltan_ogilvy uk_boots_sun damage for life_ingiltere_bigumigu_5 soltan_ogilvy uk_boots_sun damage for life_ingiltere_bigumigu_5

UVA Konusu Hala Tam Olarak Bilinmiyor

Basit ama etkili bir yoldan derdini anlatan kampanya, Boots Soltan tarafından yürütülen bir araştırmaya dayanıyor. Araştırmaya göre ebeveynlerin yarısından fazlası, güneş kremi alırken sadece güneş yanıklarından koruyan SPF (Güneş koruma faktörü) özelliğine önem veriyor. Oysa dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, yıldızla gösterilen UVA koruması zira esas bu uzun vadeli zararlara karşı koruma sağlıyor. Ancak ebeveynlerin %55’i; bu konuya eğilen pek çok marka ve sosyal sorumluluk projesi olmasına rağmen UVA korumasının farkında bile değil. Ankete yanıt veren 1000 ebeveynden 400’ü UVA’nın etkisinin kalıcı olduğunu bilmiyor, güneş yanığı gibi bir süre sonra geçtiğini sanıyor.

14 yıldır İngiltere’nin en popüler markalarından olan Boots Soltan’ın ilk büyük ölçekli iletişim faaliyeti olan bu kampanya; bu noktadan hareket ediyor. UVA ışınlarının verdiği zararı güçlü bir şekilde anlatarak güneş kremi seçiminde ebeveynleri ödün vermemeye ve 5 yıldızlı bir krem seçmeye çağırıyor.

Kampanya sosyal medya ve dijital platformların yanı sıra açık havada ve ülke çapındaki Boots mağazalarında yayına girdi.

Künye:

Reklamveren: Soltan – Walgreens Boots Alliance
Reklam Ajansı: Ogilvy UK
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Mick Mahoney
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Sam Cartmell
Yaratıcı Ekip: Ian Brassett, Dave Anderson
Strateji Yönetmeni: Esra Ilgin
Grup Yönetmeni: Fiona Gordon
İş Yönetmeni: Matthew Leem
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Izzy Hooper
Yapım:  Hogarth, Palma Pictures
Yapımcı: Lisa Dickinson

Görsel: Ogilvy UK