Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sürdürülebilir Ömürlük Deodorant

Sürdürülebilir Ömürlük Deodorant

Adam Webb ve Fernando Molin, plastik atık yaratan standart deodorantlar yerine sınırsız kullanım imkânı sunan çevre dostu sürdürülebilir bir deodorant geliştirdi.

Stockholm merkezli iki tasarımcı, tek kullanımlık plastik malzemelerden üretildikleri için boyutlarından kat be kat büyük plastik atık yığınları yaratan geleneksel deodorantlara karşı sınırsız kullanım imkânı sunan sürdürülebilir bir deodorant geliştirdi. Her yıl 2 bin 900 Özgürlük Heykeli ağırlığında 13 milyar plastik deodorantın çöplüklere karıştığını belirten Adam Webb ve Fernando Molin, geliştirdikleri Lifelong Deodorant ile bu soruna sürdürülebilir ve kalıcı bir çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Ürün, kokulara karşı koruma sağlamak için içinde toz deodorant ve su solüsyonu ile çalışan bir kristal küre aplikatörü bulunan deodorant şişesinden oluşuyor. Plastik kullanılmadan üretilen şık metal bir şişeye sahip olan Lifelong Deodorant, tekrar tekrar satın almaya gerek kalmaması için bittikten sonra yeniden doldurulabiliyor. Kullanıcıların üreticiden tedarik edebileceği poşet içindeki doğal toz deodorant, herhangi bir musluktan doldurulan 50 ml su ile karıştırılarak kolaylıkla sürülebilir sıvı formuna kavuşuyor. Tasarımcılar 6 gram ağırlığındaki toz deodorant paketleri ile kullanıcılara bir yıllık kullanım ömrü vadediyor.

Tamamen organik ve sertifikalı üreticilerden alınan hammaddelerle üretilen kokular, alüminyum ve paraben içermiyor. Stockholm, Oslo ve Kopenhag olarak adlandırılan İskandinav esintili ömürlük deodorant, aynı zamanda üç farklı renk ile altı ayrı koku seçeneğine sahip. Üçü unisex kullanım, diğer üçü ise kadın ve erkek kullanıcılar için tasarlandı. Tek kullanımlık plastik ambalaj sorununu ortadan kaldıran Lifelong, aynı zamanda tasarımcılarının ifadesine göre nakliye kaynaklı emisyonları da yüzde 94 oranında azaltıyor.

Çevre dostu ömürlük deodorantın Kickstarter‘da bir fonlama kampanyası bulunuyor. Lifelong Deodorant tasarımcıları, kampanya kapsamında satılan her deodorant için 1 kg okyanus plastiği temizlemek üzere Seven Clean Seas ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Webb ve Molin, şimdiye kadar 40 tondan fazla plastik çıkardıklarını belirtiyor. Kampanyaya katkıda bulunmak isterseniz bu bağlantıyı kullanabilir; ürünün tanıtım videosunu ise aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Twitter, Instagram, Youtube