Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Deodorant Atığına Çözüm Getiren Tasarım: Myro

Deodorant Atığına Çözüm Getiren Tasarım: Myro

Bitki bazlı deodorant markası Myro, standart bir tek kullanımlık deodoranttan %50 daha az plastik kullanıyor. 

Dünyamızın en büyük ihtiyaçlarından biri, insanların az atık üreten bir sisteme geçmesi. Atık ve çevre bilinci ile ilgili ülkeler gelecekte uygulamaya başlayacak kurallar yaratıyorlar, bu konularda bilinç aşılanması adına reklam kampanyaları yapılıyor. Markalar kararlar alıyor, tasarımcılar da alternatif ham madde arıyor. New York’lu tasarım stüdyosu Visibility de Myro isimli bir ürün tasarladı şimdilerde deodorant atığına çözüm olarak.

Myro, yeniden doldurulabilir bir deodorant sistemi. Doğası gereği Myro, düzenli tek kullanımlık bir deodoranttan %50 daha az plastik kullanıyor. Yeni piyasaya sürülen bitki bazlı deodorant markası için tasarlanan sistem, kullanıcının tuttuğu kalıcı bir enjeksiyon kalıplı deodorant kılıfından ve içine takılan yeniden doldurulabilir doldurma kapsüllerinden meydana geliyor.

Hem Uygun Fiyatlı Hem de Uzun Yıllar Kullanılabilir

Myro’nun dış kabuğunu oluşturan plastik kılıf, kullanımı kolay ve dayanıklı malzemeden üretilmiş. Kılıf ayrıca bulaşık makinesinde yıkanabilen basit bir tasarıma da sahip. Açılı silindirik yapısı sayesinde kavrama kolaylığına sahip Myro, ayrıca deodorant devrildiğinde yuvarlanmasını önleyecek, hacıyatmazvari bir şekle sahip.

Myro ayrıca tamamen geri dönüştürülebilir yedek deodorant kapsüllere de sahip. Bu kapsüller bir kadranın çevrilmesiyle dış kabuğun yani kılıfın içerisinde dönüyor. Kadranın her bir tıklaması daha fazla deodorantın dağıtılmasına izin verirken, deodorantın kendisi de doğal ve alüminyum içermiyor. İçerisindeki deodorant boşa çıkınca da yeniden doldurulabilir kılıf otomatik olarak kendini serbest bırakıyor değişim için.

View this post on Instagram

We have a big surprise coming your way. #goodvibesdaily

A post shared by Myro (@itsmymyro) on

Ürünün tasarımı için tipik bir deodoranttan %50 daha az plastik kullanmış tasarımcılar. Bu sayede Myro, endüstrinin sebep olduğu plastik atıklardan ve deodorantlarda bulunan zararlı kimyasallardan uzak bir sistemi temsil ediyor. Ürünün tasarımında stüdyo, birçok mühendisten uzman görüşü almış ve içerisindeki mekaniği mühendislerle birlikte tasarlamış. Çünkü atık israfına engel olmak adına getirecekleri sistemin uzun vadeli kullanılabilir ve dayanıklı olması gerekiyormuş.

Myro’nun beş farklı renkte kılıfı ve beş farklı koku seçeneği mevcut. Ayrıca Myro’nun sitesinden ürüne üyelik açabiliyorsunuz. Böylece ihtiyacınız kadar Myro evinize yollanıyor. Visibility ekibi, tasarım sürecinde hem ekolojik etki hem de toplumsal cinsiyet kapsayıcılığı göz önünde bulundurulmasının bilincindeymiş. Bu yüzden deodorantlar hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmış.

Görsel: Myro