Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metal Yoğuran Heykeltıraş: Noah Deledda

Metal Yoğuran Heykeltıraş: Noah Deledda

Noah Deledda, parmakları ve tırnaklarından faydalanarak silindirik kutuların yüzeyine dikkatlice basınç uyguluyor ve onları birer heykele dönüştürüyor.

İnsanın elleriyle bir ürün yaratmasının iyileştirici bir etkisi var. Resim, heykel, ürün tasarlama ya da yemek gibi alanlarda kişiler aslında kendilerini de iyileştiriyorlar bir şeyler yaratırken. Heykeltıraş Noah Deledda da eserleriyle hem kendini hem de gündelik nesneleri iyileştirmeyi seçiyor.

Noah Deledda alüminyum kutuları parmak uçları dışında hiçbir şey kullanmadan sanat eserlerine dönüştürüyor. Deledda, parmakları ve tırnaklarından faydalanarak silindirik kutuların yüzeyine dikkatlice basınç uyguluyor ve onları buruşturuyor. Böylece karmaşık geometrik desenler elde ediyor. Sanatçı yaptığı işlerin üretim sürecini de paylaşıyor takipçileriyle sitesinden ve Instagram’ından.

Ellerin Dili Olsa

Sitesindeki açıklamasında heykel aracılığıyla sıradan bir nesneden eşsiz bir şey yaratmaya çalıştığını söylüyor. Tekniğin kendisinin çizilme temasını, imha etme, çizik ve kırışıklık eylemlerini uyguladığını belirtiyor.

Sanatçının işlerini incelediğinizde gerçekten elle bu şekilleri verebiliyor olmasına hayret ediyor insan. Çünkü sanki metal preslerin içerisinden bu kutular böyle çıkmış gibi duruyor. Noah Deledda’nın ellerinin gücü gerçekten fazlaymış. Sanatçının tarzı aklıma Osmanlı’daki mermer tokatlayan askerleri getirdi açıkçası. Ellerini nasıl terbiye ettiyse gerçekten güçlendirmiş.

Noah Deledda’nın işlerini ve üretim sürecini YouTubeInstagram ve sitesinden inceleyebilir, ayrıca işlerini satın da alabilirsiniz.

View this post on Instagram

New #sculpture #stopmotion in the works. Stay tuned

A post shared by Noah Deledda (@noahdeledda) on

Görsel: noahdeledda.com