Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Liderlerinin Atıklardan Yapılmış Heykeli

Dünya Liderlerinin Atıklardan Yapılmış Heykeli

musicMagpie, elektronik atıklardan yapılmış Mount Recyclemore adlı heykelle G7 Zirvesi için İngiltere'ye gelen dünya liderlerine çevre konusunda önemli bir mesaj verdi.

 

Dünyanın en güçlü liderleri bu yılki G7 Zirvesi için 11 Haziran’da İngiltere’de buluştu. Yenilenmiş ikinci el elektronik eşyalar, bilgisayar oyunları, konsollar, kitaplar, filmler ve albümler satın alan ve bunları yeniden satışa sunan çevrim içi İngiliz perakendeci musicMagpie ise bu zirvede liderlere önemli bir mesaj verdi. Sanatçılarla iş birliği yapan musicMagpie, liderlerin elektronik atıklardan oluşan büstlerini içeren Mount Recyclemore adlı dev bir heykel yaptırdı.

Rushmore Dağı Ulusal Anıtı’ndan hareketle inşa edilen Mount Recyclemore

Heykel, Güney Dakota’daki Rushmore Dağı Ulusal Anıtı’ndan ilham alıyor. Heykel, heykeltıraş Joe Rush ve Alex Wreckage tarafından yapılmış. Heykelin yapımında 12 ton elektronik atık kullanılmış. Heykel Cornwall’daki Sandy Acres’te G7 zirvesinin yapıldığı noktaya bakıyor.

Projenin amacı, dünya liderleri iklim değişikliği ve daha sürdürülebilir bir gelecek için daha sağlam adımlar atmaya itmek. Özellikle de elektronik atıkların neden olduğu hasar hakkında farkındalık yaratmak. Bu da musicMagpie’ın misyonuyla gayet uyumlu bir mesaj.

Heykeltıraş Joe Rush “Onlara bu şekilde bakıyoruz ve umarım ki vicdanlarını sızlatacağız. Bu atık işinde hep birlikte olduklarını anlamalarını sağlayacağız.” diyor.

Heykelde; ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Angela Merkel yer alıyor.

Heykele ek olarak, mucisMagpie’da satılan her ürün için 1 sterlin, WasteAid adlı yardım kuruluşuna bağışlanacak. Gelirler, WasteAid’in düşük gelirli ülkelerdeki sürdürülebilir elektronik atık yönetimi eğitim programlarını finanse etmek için kullanılacak.

Görsel: musicMagpie