Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Metin Yazarlığı Yapan Yapay Zeka: Jarvis

Metin Yazarlığı Yapan Yapay Zeka: Jarvis

Conversion.ai, Jarvis isimli bir yapay zeka asistanı sayesinde kullanıcıların sadece birkaç dakika içinde istedikleri metni yazmasına yardımcı oluyor.

Bilgilendirici bir blog yazısı veya bir makaleyi tamamlamak günlerce sürebilen bir iş olsa dahi yapay zeka ve makine öğrenme sayesinde bu işi de robotlar artık yapabilecek kapasitede. Öyle ki Harvard Üniversitesi ve MIT-IBM Watson Lab’dan araştırmacılar yapay zekanın yazdığı metinleri tespit edebilen bir yapay zekalı araç dahi geliştirdiler. Bir yapay zekanın yazdığı metni bir başka yapay zekanın tespit edebildiği böylesine çılgın bir teknoloji çağında bir metindeki kelimelerin nasıl kullanıldığı, hangi anlamları taşıdığı ve potansiyel müşterilere hitap edip etmediği oldukça önem taşıyor. İyi bir metin yazarı bu görevin üstünden layığıyla kalkabilirken yapay zeka tarafından oluşturulan içerikler de azımsanmayacak potansiyel barındırıyor. Blog içerikleri, makaleler, sosyal medya gönderileri hatta kitap yazabilen Conversion.ai yazlımı da bu görevi tam anlamıyla yerine getiren teknolojilerden biri.

Jarvis, bana bir içerik yaz!

Jarvis isimli bir yapay zeka asistanına sahip program dakikalar içerisinde bir içerik oluşturabiliyor. Metin yazarları tarafından eğitilen asistan oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Bu sayede içerik hakkında çok bilgisi bulunmayan, SEO stratejileri konusunda eğitimli olmayan ya da yazmak için vakti olmayan herkes için alternatif bir çözüm oluyor.

Texas, Austin’de yaşayan küçük bir ekip tarafından yaratılan Jarvis, içerik oluştururken zamandan ve ekonomik açıdan tasarruf etmek isteyen girişimcileri, pazarlamacıları, sosyal medya uzmanlarını ve içerik üretimini artırmayı hedefleyen her alandan şirketi potansiyel müşterisi olarak görüyor. Çevrimiçi kurslar ve yazılım ürünleri sunan UseProof isimli şirket on yıla yakın süredir pazarlamacılara, girişimcilere ve ajanslara çözümler üretiyor.

Yapay zeka destekli içeriği oluşturmak için belli başlı açıklamaları yazmak yeterli oluyor. Kullanıcı daha detaylı bilgi verdikçe yazının kalitesi de artış gösteriyor. Ancak sadece iki üç kelimelik açıklamalarda dahi başarılı sonuçlar almak mümkün oluyor. Bu anahtar kelimeler sayesinde ilgi alanını belirleyen Jarvis, metinde odaklanılması gereken noktayı, kullanıcıların aksiyon alması gereken bölümü saniyeler içinde sunuyor. Yazılım geliştirme sürecinde metin yazarlarının içerik hakkında oluşturduğu kurallar, veya geçmişte farklı endüstriler için hangi içeriğin işe yaradığı gösteren modellemeler sayesinde her alan için özelleştirilmiş içerikler ortaya çıkarıyor.

jarvis

Tabii ki Jarvis kusursuz bir yapay zeka değil. Youtuber’lar da dahil olmak üzere programı deneyen bazı kullanıcılar ufak değişikliklere ve düzeltmelere ihtiyaç duyuyor. Günde binlerce hatta belki on binlerce kelimelik içerik üretmek mümkün ancak üretim sürecindeki kelime sayısı artıkça metin üzerinde harcanması gereken zaman da uzuyor. Başlığından bilgilendirici ara metinlerine kadar bir metni tamamen yazdığını düşünürsek böylesine ufak detaylar büyük bir sorun gibi gözükmüyor.

Conversion.ai, programı kullanmak isteyenler ücretsiz deneme seçeneği de sunuyor. 5 gün boyunca kullanılabilen bu deneme sürümünde 10 bin kelimelik yazı hakkı tanınıyor. Başlangıç ve gelişmiş olmak üzere iki farklı paket sunan Conversion.ai, aylık 29 dolara 20 bin kelime ve 5 projeye kadar kullanım, aylık 109 dolara ise sınırsız kelime ve proje kullanım hakkı sunuyor.

 

Görsel: Conversion.ai