Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Su Şişesi Boyutunda Portatif Rüzgar Türbini

Su Şişesi Boyutunda Portatif Rüzgar Türbini

Aurea Technologies tarafından geliştirilen Shine; kolay kurulumu, hafifliği ve sağladığı enerji ile rüzgarın estiği her yerde alternatif bir güç kaynağı oluyor.

Sıkı bir gezgin ya da kampseverseniz ekstra piller ya da taşınabilir şarj cihazlarıyla yanınızda getirdiğiniz akıllı telefonları, bilgisayarları, fotoğraf makinelerini ya da diğer teknolojik cihazları şarj eder ve temkinli kullanmaya çalışırsınız. Enerji üretebileceğiniz portatif üniteler ise bu noktada hayat kurtarıcı olabiliyor ve hatta kimi zaman ürünlerinizi şarjı düşünmeden rahatça kullanmaya bile imkan veriyor. Örneğin minik rüzgar türbini Trinity, 5 watt güç üretme kapasitesiyle doğada telefonun şarjı bitenlerin imdadına koşacak bir girişimdi. Oldukça hafif olan Micro Wind Turbine ise taşınması daha kolay bir rüzgar türbini olma özelliği taşıyordu. Sırt çantasına sığabilen bir su şişesi boyutundaki Shine da hızlı kurulum özelliği ve ultra kompakt yapısıyla bu ürünlerin arasında yerini alıyor.

Sırt çantasına sığan rüzgar enerjisi

Kickstarter üzerinden fonlanan Shine, Aurea Technologies tarafından tasarlandı. Taşınabilir ve yenilenebilir enerji sistemleri üreten şirket 2017 yılında kuruldu ve tüketicilere sunduğu ilk ürünüyle de oldukça dikkat çekiyor. Telefon, tablet, ışık kaynağı ve el tipi çeşitli teknolojik cihazları son derece hızlı bir şekilde şarj edebilen ürün yaklaşık 1 litrelik su şişesi boyutlarında. Ortalama 1,3 kilogram ağırlığındaki rüzgar türbinini kurmak ise yalnızca 2 dakika sürüyor. Kurulumundan sonra rüzgarın estiği yöne otomatik olarak dönüyor ve bu sayede enerjiyi kesintisiz verebiliyor.

13 ila 38 km/s rüzgar hızı aralığında çalışabilen Shine, 40 watt’lık gücüyle herhangi bir el tipi elektronik cihazı kolaylıkla şarj edebiliyor. Shine’ın patent bekleyen yüksek verimli kanatları ve hafif tasarımı yaklaşık 0,45 kilogram (1 lb) başına 13,3 watt çıkış üretmesine imkan tanıyor ki bu güneş panelleri ya da su türbinleri gibi diğer taşınabilir enerji kaynaklarına kıyasla oldukça etkileyici bir güç/ağrılık oranı.

Rüzgarı anında güce dönüştür ya da sonraya sakla

Shine, çeşitli cihazları USB kablosu sayesinde hızlıca şarj ederken 12.000 mAh pili sayesinde daha sonraki kullanımlar için rüzgardan topladığı enerjiyi de depolayabiliyor. Bu sayede ürünü çantada taşırken dahi taşınabilir şarj cihazı olarak kullanmak ve teknolojik aletleri şarj etmek mümkün oluyor.

shine

Aurea Technologies, Shine’ın kompakt ve hafif yapısı sayesinde seyahat ederken, kamp yaparken, doğa yürüyüşündeyken kullanılabileceğini söylüyor. Ürün, Kickstarter’daki fonlamasının bitmesine altı gün kala 12 bin dolarlık hedefi çoktan geçti ve 685 destekçisinden 164 bin dolardan fazla topladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Shine (@shineturbine)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Shine (@shineturbine)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Aurea Technologies