Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akıllı Telefon Şarj Eden Portatif Rüzgar Türbini

Akıllı Telefon Şarj Eden Portatif Rüzgar Türbini

Trinity, doğayla iç içeyken akıllı telefonundan da uzak kalmak istemeyenler için geliştirilen ve sırt çantasına rahatlıkla sığabilen bir rüzgar türbini.

Açık havada vakit geçirmeyi sevenler için günlerini şehrin karmaşasından uzak yerlerde geçirmekten daha kıymetli bir şey yok. Ancak, şehir yaşantısına alışmış insanların medeniyetten çok fazla uzak kalmaları, elektrikten ve akıllı telefonlarından fazla uzaklaşmaları neredeyse imkansız. Güneş enerjisiyle ve hatta su enerjisiyle elektronik cihazları şarj edebilen Estream gibi şarj üniteleri olsa da güneş ışığını az alan ya da akarsulara uzak yerlerde kullanılamıyor. Taşınabilir rüzgar türbini Trinity ise her yerde, özellikle de dağcılıkta kullanılabiliyor.

1 kg ağırlığındaki sürdürülebilir enerji jeneratörü Trinity, piyasada bulunan rakiplerinden %40 daha hafif. Ürün içeriğinde voltaj dönüştürücü, pil ve enerji akışını sağlayan bir devre kartı yer alıyor. Bir teleskop gibi uzayıp kısalan gövde, Trinity’nin yalnızca saniyeler içinde kullanıma hazır hale gelmesini sağlıyor. Hem gece hem de gündüz kullanılabilen portatif rüzgar türbini, rüzgar alan her yere kurulabiliyor. Saatte ortalama 17 km hızla esen bir rüzgarda 5 watt güç üretebiliyor.

24-Wh pil takımı, gövdeye entegre edilmiş USB girişi sayesinde elektronik cihazlar direkt şarj edebiliyor. Türbin döndüğü sürece pil, rüzgar enerjini depolamaya devam ediyor. Doğa maceralarını severlerin kullanacağı düşük maliyetli model şu an için temin edilemese de diğer 3 modele ve fiyat bilgisine buradan ulaşabilirsiniz. 2014’te Kickstarter’da başarılı bir kitlesel fonlama kampanyası geçiren Trinity, 24 Ekim’de Dubai Design Week 2016’da (Dubai Tasarım Haftası 2016) sergilenecek.

Görsel: Kickstarter, YouTube