Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Akan Suyla Elektrik Üreten Taşınabilir Jeneratör

Akan Suyla Elektrik Üreten Taşınabilir Jeneratör

Estream; kano, balık tutma, akarsu kenarında kamp yapma gibi aktiviteler sırasında mobil cihazları suyun devinimiyle şarj edebilen taşınabilir bir jeneratör.

Enomad tarafından tasarlanan Estream, taşınabilir su jeneratörü, ırmak ya da nehir gibi durağan olmayan her çeşit su kaynağını elektrik enerjisine çevirebiliyor ve medeniyetten uzak, akarsuya yakın yerlerde USB bağlantılı mobil cihazları şarj edebilecek gücü üretebiliyor. Arkasındaki tirbünün dönüşüyle 2.5W – 5W enerji üreten Estream, zayıf akıntılarda ya da kanonun arkasına bağlanarak da güç üretiyor.

6.400mAh kapasiteli pili yaklaşık 4,5 saatte dolduran Estream’le 3 akıllı telefon, GoPro kamera ve hatta tabletleri hızlı bir şekilde şarj edebiliyorsunuz. Yeniden şarj edilebilir yapısıyla akan suya erişim olduğu her an, elektronik cihazlarınızı şarj etmeye devam edebiliyorsunuz.

Estream, hafif yapısıyla her büyüklükteki sırt çantasına kolayca sığabiliyor. Kamp, sırt çantalı gezi, balığa çıkma, kano gibi akarsuya erişim olan yerler için ideal bir kullanım sunuyor.

Jeneratör, pil, tirbün ve kapaktan oluşan Modüler tasarımdaki, ihtiyaca göre ayarlanabilen Estream, fener, hoparlör, Wi-Fi router gibi cihazlar için yedek pil olarak da kullanılabiliyor ve olasılıkları çeşitlendiriyor.

Enomad, suyun evrendeki her canlı için hayati önem taşıdığını biliyor ve sürdürülebilir enerjiyi bireysel bir boyuta taşıyıp çevrelerindeki doğal enerji kaynaklarından yararlanmalarını istiyor.

Kickstarter destek arayan ve kampanya bitimine 25 gün gibi uzun süre varken hedeflediği rakamın %50’sine ulaşan Estream’in erken sipariş fiyatı 180 dolar.

Görsel: Enomad, Kickstarter