Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mynet Yapay Zekalı İçerik Üretici Geliştiriyor

Mynet Yapay Zekalı İçerik Üretici Geliştiriyor

Mynet, Türkçe içerik üretebilecek bir yapay zeka algoritması üzerinde çalışıyor.

1999’da kurulan Mynet, yapay zeka ile içerik üretimi alanında dil bariyerini kaldırmayı hedefleyen bir adım atıyor. Yapay zeka ve makine öğrenme alanında yapılan geliştirimeler Batı menşeli olduğu için kullanılan dil de ağırlıklı olarak İngilizce oluyor. Tıpkı Siri’yi, Google Assistant’ı İngilizce ile daha iyi kullandığımız gibi yapay zeka alanında da benzer durumlar yaşanıyor.

Mynet, yaptığı duyuru ile birlikte günde 10 bin içerik ürettiğini ve bunu 40 milyon kullanıcısına ulaştırdığını paylaştı. Mynet’in son projesi ise doğal dil işleme (NLP) ve makine öğrenme (ML) teknolojilerini kullanan Türkçe İçerik Robotu isimli bir algoritma. Türkçe İçerik Robotu’nun 2019’un Haziran ayında Mynet’in ürettiği içeriğin yarısını sırtlaması planlanıyor.

Türkçe’ye hakim

Mynet, Türkçe İçerik Robotu ile dilin teknolojiye uyumu anlamında önemli bir adım atacak ve Türkçe’ye hakim bir algoritma geliştirecek. Bu sayede Türkçe içerikleri de tarayarak kendi başına içerik üretebilir hale gelecek. Mynet bu süreçte makine öğrenmenin ve yapay zekanın izlediği temel yolu izleyerek Türkçe içerikleri öğretecek. Sahip olduğu içeriklerle önce algoritmasını besleyecek. Sonra da bu kurallar çerçevesinde dilini geliştirmesini ve kendi içeriklerini üretmesini talep edecek.

Türkçe dili ve Türkçe içerik anlamlandırması (semantik) öğrenmesini bu şekilde tamamlayan yapay zekası, doğal dil işleme ile buluşunca kendi ayakları üzerinde durmaya başlayacak. En nihayetinde de Mynet’in ürettiği içeriklerdeki insan gücünü alıp yerine otomatize edilmiş yapay zeka tarafından kürasyonu sağlanmış içerikler sunulacak.

Görsel: xandtor