Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzak Mesafeli İlişkiyi Akıllı Takıyla Yakınlaştırmak

Uzak Mesafeli İlişkiyi Akıllı Takıyla Yakınlaştırmak

Chipp’d tarafından yaratılan Talsam, bire bir ilişkilerde sosyal medyaya oranla daha gözlerden uzak ve güvenli bir iletişim modeli vadediyor.

Uzak mesafelerle sınanan aşkların en büyük destekçisi herhalde teknoloji. Bu tür bir ilişki yaşayan çiftlere aynı anda film izleme deneyimi sunan Gaze, ortak deneyim konusuna odaklanıyordu. Akıllı mücevherler sunan Talsam da bir uzak mesafe ilişkisi sırasında doğmuş. Nerede olursanız olun giyilebilir teknoloji sayesinde sevdiceğinizin ilginizi üzerinizde hissetmenizi ve ona olan ilginizi her an gösterebilmenizi amaçlıyor.

Chipp’d’in kurucusu Omar Farha, kendi ilişkisindeki deneyimlerden yola çıkarak Talsam’ı tasarlamış. 

Bire bir ilişkilere odaklı teknoloji

Chipp’d imzalı Talsam, uzak mesafe ilişkisi yaşayan çiftler için sosyal medya platformlarına göre çok daha bire bir ilişki odaklı bir alternatif sunuyor. Talsam’ın mobil uygulamayla desteklenen şık ve sade takıları, bire bir ilişki modelindeki duygusal ihtiyaçları karşılamak üzere tasarlanmış. Yalnızca sevgiliyle değil, dostunuzla ya da çok sevdiğiniz bir aile ferdiyle de kullanabileceğiniz bir sistem. Takılar kolye ve bileklik olarak sunulmuş. Kabaca tarif etmek gerekirse Talsam’daki takılar bir bildirim aracı olarak işlev görüyor. Karşı taraftan size yönelik bir mesaj ya da herhangi bir etkileşim söz konusu olduğunda takıların üzerindeki Swarovski kristalleri zarif bir şekilde yanıp sönüyor.

Tehlike anında konum destekli SOS alarmı

Talsam’ın mobil uygulaması, sohbetin ve fotoğrafların iki kişi arasında kalmasını sağlayacak şifrelenmiş bir sistem üzerinden mesajlaşma imkanı sunuyor. Bu noktada en önemli söylemleri de “verilerinizi şirketlere satmıyoruz” (#deletefacebook hareketini hatırlarsınız) ya da “özel hayatınızı toplumdan onay almanız için gözler önüne sermiyoruz” şeklinde. Kullanıcı, giyilebilir cihazındaki bir düğmeye dokunarak, medyayı açabiliyor. Uygulamada görüntülü konuşma özelliği de bulunuyor. Ayrıca tehlike anında sevdiklerinizi konumunuzla birlikte haberdar etmenizi sağlayan SOS özelliği de sunulmuş. Talsam yakın ilişkileri yakın, özel anları ise gerçekten özel tutmak için teknoloji kullandığını vurguluyor. Kickstarter‘daki kampanyasının bitmesine saatler kala hedeflediği desteği toplamış ve hatta aşmış görünüyor.

Görsel: Kickstarter