Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzun Mesafe İlişkiler için Aynı Anda Film İzleme

Uzun Mesafe İlişkiler için Aynı Anda Film İzleme

Gaze, uzun mesafe ilişkileri kurtarıp aynı anda film izleme deneyimi sunuyor.

Her dönem mesafelere bağlı değişen ikili ilişkiler sorun olmuştur. Eğitim, iş veya herhangi bir konu için yurtdışına giden aile yakını, özel arkadaş için iletişimi sürdürerek ortak aktiviteler yapmak genellikle zordur. Saat farkı, günlük rutinler derken birlikte bir film izlemek ütopya haline gelir.

Ortam şartlarını elverişli hale getirip Skype gibi görüntülü konuşma yazılımlarını da kullanarak bu sorun çözülmeye çalışılıyor. Tabii bu durumda da aynı anda başlatıp eş zamanlı olarak izleme marifeti kalıyor geriye. Üçten geriye sayıp başlatılsa bile gerek medya oynatıcıdan gerekse internet bağlantısından ötürü bu uyum bozulabiliyor.

Gaze bu soruna odaklanmış yeni bir girişim. Tarayıcı üzerinde bir ağ yaratarak aynı yapımı iki kişinin karşılıklı olarak eş zamanlı olarak izlemesini sağlıyor. Youtube ve bilgisayar üzerindeki dosyaları oynatmaya izin veren arayüz altyazı desteğini henüz sunmasa da portatif bir çözüm sunuyor. Sesli ve görüntülü konuşurken aynı zamanda “Insta-Chat” ismini verdikleri anlık yorum yapma özelliği de bulunuyor.

Ufak tefek olan birkaç eksiğini de giderdiğinde uzun mesafe ilişkiler için önemli bir arayüz olabilir.

Görsel; Vimeo