Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yokuş Aşağı Giden Dijital Flörtleşme Hikayesi: Face to Face Time

Yokuş Aşağı Giden Dijital Flörtleşme Hikayesi: Face to Face Time

İzleyiciyi sürpriz sonu ile şaşırtan seks komedisi Face to Face Time, teknolojinin ilişkiler ve flörtleşme üzerindeki etkisini sorguluyor.

Artık tüm dünya virüsün yayılmasını engellemek için sosyal mesafeyi teşvik ediyor. Ailelerle görüşmeler, toplantılar, arkadaşlarla buluşmalar görüntülü konuşma uygulamaları üzerinden gerçekleşiyor. COVID-19 karantina sürecinin başlaması ile birlikte birbirlerinden ayrı kalan çiftler için de zorlu bir süreç başladı. Karantina boyunca görüşemeyen partnerler görüntülü konuşma uygulamaları ile biraz olsun iletişimde kalmaya ve birbirlerine vakit ayırmaya çalışıyor. Ancak her ne kadar görüşebiliyor olsalar da birbirleri ile fiziksel temas kuramadıkları gerçeği değişmiyor. Bu süre ilerledikçe uzun mesafe ilişkilerin tutkusunu alevlendirmek için alternatif deneyimlere yelken açmak gerekiyor. Peki dijital flörtleşme deneyimi ne kadar tatmin edici ve sahici olabilir?

Uzak mesafe ilişkisi yaşayan bir çiftin yakınlaşma çabaları

Face to Face Time isimli kısa film birbirlerinden ayrı kalan bir çiftin hikayesini işliyor. Filmin çekimleri küçük bir kadro ve nispeten daha az zahmetli bir prodüksiyonla gerçekleştirilmiş olmasına rağmen gündelik hayatta karşılaşabileceğimiz bir hikayenin etkileyici ve şaşırtıcı bir yansımasını sunuyor. Kısa bir seks komedisi olan film partneri ile biraz olsun yakınlaşmak isteyen Claire isimli kadının görüntülü konuşma öncesi yaptığı hazırlıklar ile başlıyor. Karakteri, filmi yazıp yöneten Isabel Shill (Izzy Shill) canlandırıyor. Görüntülü konuşmanın gerçekleşeceği yatak odasının her bir tarafına ince dokunuşlar yaptıktan sonra dijital flört için son hamleyi yapıyor ve aramayı başlatıyor.

Danny, görüntülü konuşmayı kabul etmesine karşın günün yoğunluğu ve belki de sadece video üzerinden bir görüşme olduğu için Claire kadar istekli gözükmüyor. Hikaye bu noktadan itibaren komik ama bir yandan da tatsız bir hal alıyor.

Dijital flörtleşme ne kadar gerçekçi?

Video görüşmelerinde gerçekleşen tutkulu kaçamaklar ne kadar gerçekçi olabilir? Teknoloji tabanlı iletişim fiziksel iletişimin yerine geçebilir mi? Yaklaşık altı dakika süren Face to Face Time tüm bu soruların bir nevi cevabını veriyor. Tam “Olamaz!” denilebilecek bir anda da izleyiciye utançla karışık bir şok yaşatıyor. Film, teknoloji ile birlikte değişen deneyimlerin olası sonuçlarından sadece birini gösteriyor.

Vimeo’da Staff Pick seçilen Face to Face Time, bu yıl COVID-19 nedeniyle gerçekleştirilemeyen SXSW 2020’de gösterilecek kısa filmler arasında yer alıyordu. Kısa film; Mailchimp, Oscilloscope iş birliğinde Code & Theory ve Kin ajanslarının desteğiyle çevrimiçi platformda gösterilmişti.

Künye

Yönetmen: Isabel Shill
Yazar: Isabel Shill
Oyuncular: Isabel Shill, Sean Patrick McGowan
DOP: Adam Coleman
Düzenleme: Isabel Shill
Post Prodüksiyon: Will Mok
Müzik: Devon C. Johnson

Görsel: YouTube